Vitásková: Třetí bod mého volebního programu

07.10.2016 7:30

Shrnutí programových cílů Aleny Vitáskové

Vitásková: Třetí bod mého volebního programu
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

PODPORA DROBNÝCH PONIKATELŮ A ŽIVNOSTNÍKŮ

Řada podnikatelů a živnostníků byla poškozena krachující společnosti OKD-NWR. Do této situace se nedostali vlastní vinou, nýbrž špatnou privatizací a následnými kroky, souvisejícími s insolvencí, dříve nejbohatší firmy v tomto regionu.

Tito podnikatelé mnohdy nedostali uhrazeny faktury, museli zaplatit DPH, další zákonné odvody a jejich podnikatelská činnost, převážně soustředěná na OKD, nemá další uplatnění.

Restrukturalizace Ostravska potřebuje nutně podnikatelského ducha v regionu, právě v oblasti drobných podnikatelů. Proto považuji za zásadní tuto podnikatelskou sféru resuscitovat a vytvořit podmínky pro její další rozvoj.

Daňové prázdniny, odpuštění DPH z neuhrazených faktur, náhrada škod způsobených neuhrazenými fakturami, faktury uhradit.

Finanční  pobídky pro podnikatele při restrukturalizaci jejich firem na jinou činnost, než kterou doposud prováděli výhradně pro OKD a ztratili zakázky právě „krachem“ této společnosti

Státní zakázky pro region – přednostní nabídka pro místní firmy. Ekologické zakázky, průplav Labe-Odra-Dunaj, práce pro zaměstnance útlumového průmyslu a hornictví. Rozvoj drobného podnikání a živnostníků bude podpořen rovněž přestěhováním institucí z Prahy do Ostravy

Restrukturalizace Ostravska úzce souvisí mimo jiné i s udržením podnikatelů a živnostníků v tomto regionu. Jejich odchod, či nezájem znovu začít, či raději podnikat jinde, než v tomto regionu, má velmi závažný dopad pro celou oblast. Proto je nutné zajistit podmínky pro jejich podporu a odškodnění.

Předložit místním podnikatelům stejné pobídky a možnosti, jako pro zahraniční investory. 

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …