Vitásková (Úsvit-NK): Je mi smutno z vykradeného OKD. Tato mafie, svoloč, ukradla lidem střechu nad hlavou

10.09.2016 14:51

Devátý den kampaně do Senátu: 9. 9. 2016 proběhlo na prostranství před OC Futurum slavnostní zahájení volební kampaně Úsvitu-Národní koalice. Po něm natočila TV Nova rozhovor s Ing.Alenou Vitáskovou.

Vitásková (Úsvit-NK): Je mi smutno z vykradeného OKD. Tato mafie, svoloč, ukradla lidem střechu nad hlavou
Foto: red
Popisek: Šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

 ·        Strana Úsvit – Národní koalice,  na jejíž kandidátce kandiduji do Senátu, mi de facto vyhověla a uskutečnila slavnostní zahájení kampaně na prostranství před OC Futurum právě 9. 9. 2016 – na Den horníků a energetiků

·        Proč jsem lpěla na tomto datu? Památka a úcta k horníkům, kteří vytvořili hodnoty a HDP našemu státu a nechali mnohdy životy či zdraví na „šachtách“.  Památka těm, jejichž práce si vážím.  Je mi smutno, že vykradené  OKD panem Bakalou, za pomocí politiků, že tato svoloč přistoupila k největšímu hyenismu, jaký si nedokážeme ani představit.  Ano, tato mafie ukradla střechu nad hlavou těmto lidem. Většina jejich předků si stavěla tyto byty vlastníma rukama v akcích Z.

Mám si vážit politiků, kteří dovolili tento majetek – byty vyvést do zahraničí ještě v letošním roce? NEMOHU.

·        Víte, kolik činí roční příjem z nájmu „tzv.majitelům bytů“? Hádejte 1 nebo 2 mld. korun. Chce se vám zvracet? Mně ano!

·        Můj táta byl havíř, můj táta šel po maturitě pracovat na šachtu v rámci tzv. náborů v 50-tých létech. Můj táta byl zasypán na šachtě Eduard Urx.

·        Pane Bakalo, já vím, co to je, když „Báňští záchranáři“ vyjížděli k závalu na šachtě, byl to můj soused se třemi dětmi – ano pan Sýkora.

Pane Bakalo a vážení politici, kteří jste pomohli vytunelovat OKD a ukrást havířům střechu nad hlavou, vy nevíte, co je čekat na tátu, vy nevíte, jak jsme prožívali – i jako malé děti, když se v noci přijíždělo pro „záchranáře“ a nevědělo se, kdo se z nich vrátí, kdo v závalu zůstal.

·        Pane Bakalo, politici, styďte se. Ale to vy neumíte, proto musíme volit jinou cestu na vás, kterým je lhostejný život obyčejných lidí.

·        Zákon o vyvlastnění majetku pana Bakaly, vrátit vše co bylo z OKD vytunelováno. Trestní odpovědnost účastníků a podporovatelů tohoto tunelu. Ano, chceme zpět, co jste nám ukradli, chceme spravedlnost a potrestání hyen. „Co ukradli, ať nám vrátí tuneláři boubelatí.“

·        Nepřipustím diskuzi o tom, že to nejde, já vím co dokáže mafie provádět v trestním právu. Žádám  justici ať se konečně probudí a přestanu tu mafii krýt.  

·        Ano, den zahájení mé kampaně byl pro mě více než symbolický, táta měl včera nedožité narozeniny, a slavil nebo neslavil se Den horníků.

·        Havíři nemají co slavit, přicházejí o práci, ukradli jim střechu nad hlavou a ještě jim chtějí dát žebračenku, dokonce nevědí, zda dostanou za odvedenou práci mzdu.

·        Popsala jsem důvod, proč jsem na tomto datu tak lpěla. Hrál nám Beatles, byli přítomni všichni kandidáti našeho regionu za stranu Úsvit-NK. Lidé byli komunikativní a cítila jsem obrovskou podporu.

·        Se svým týmem jsme náročný den ukončili, kde jinde než na Stodolní v oblíbené kavárně Černá hvězda. Napětí z oficiálního zahájení ze všech spadlo, přišli i další mladí a mohli jsme diskutovat o „životě na Ostravsku“.

·        Krátké vyrušení – přímý přenos TV Nova a odpověď na několik otázek. Vcelku mě udivilo, že jsem dostala tuto možnost i nad korektností TV. Měla jsem obavu, že uprostřed rozhovoru se objeví věta – patříme určitému majiteli,  tak si dávejte pozor, co říkáte, jak se mi stalo nedávno v Bakalově DVTV s panem Veselovským.

·        V TV Nova se nic takového nestalo, tak usínám s nadějí, že většina medií (až na Bakalovy) jsou skutečně nezávislá na majiteli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice