Vitásková (Úsvit-NK): Podnikatelé sdělili své názory radši mně než vládnoucím partajníkům. Mají strach z vyloučení

07.09.2016 16:05

Šestý den kampaně do Senátu: Den začal rozhovorem na TV Polar Ostrava. Šéfredaktorka paní Orlíková měla vysoce profesionální přístup, hluboké odborné znalosti - byla jsem jak v Jiříkově vidění, když jsem mohla srovnat odbornou ubohost pana Veselovského v rozhovoru v Bakalově DVTV.

Vitásková (Úsvit-NK): Podnikatelé sdělili své názory radši mně než vládnoucím partajníkům. Mají strach z vyloučení
Foto: red
Popisek: Šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Setkání s několika místními podnikateli, jejichž názory na situaci v regionu se téměř neliší. Úpadek – odchod mladých, region bez vize. Na druhé straně strach to říct nahlas, aby si nenaštvali vládnoucí partajníky a nebyli vyloučení….

Návštěvy částí volebních obvodů Nová Ves, Stará Bělá, Nová Bělá.

Ve Staré Bělé v místní restauraci jsem zažila ŠOK. Člověk je připraven na vše i na to, že narazíte na hloupého partajníka nějaké strany, která se zúčastnila tunelování OKD a pak je k urážkám z jejich strany jen krůček ve snaze mě zastavit. V čem spočíval ŠOK?  Tak milé přijetí jsem neočekávala, jako kdybychom se znali odjakživa a naposledy se potkali minulý týden. Prostě bezvadné. Potkala jsem se i s bývalými spolupracovníky, prostě  jsem se znovu  ujistila, že to co dělám je správné.

Tak jsme si se všemi rozuměli, že jsme se dohodli na dalším setkání asi příští týden. Velmi se těším.

Další jednání se zástupcem nimrodů, je to oblast, kterou neznám a byla jsem ráda, že mohu nasát informace. Bohužel jsem neslyšela  nic, co by mi udělalo radost. Příprava novely zákona o myslivosti, která je údajně v parlamentu, má velmi ztížit život těchto dobrovolníků, lidí, kteří svému koníčku byli oddání po celá desetiletí a nyní jim to má špatná novela zákona vzít?

Rána, která mi vyrazila dech, byla tak velká, že se musím svěřit. Petřkovice, odkud pocházím a kam mě pozvali senioři na páteční setkání (vesměs to jsou spolužáci, sousedé z mládí), prostě jsem se těšila. Organizátoři najednou telefonují, že musí setkání zrušit.  Chápu, ale pátrám, co se vlastně stalo. Prostě jednoduché, ubohost pravděpodobně politika v čele obce jim nedovolí mě přijat na setkání. Ano, senioři se bojí, že když vystoupím, tak nedostanou příspěvek od obce na svoji činnost. Tak jim bude přednášet asi nějaký dealer, možná jim prodá nějaký lék, ať je nebolí hlava, až jim bude zase někdo zvedat cenu….třeba zrovna politik, který jim nechtěl umožnit setkání se mnou…

Znovu se přesvědčuji, že politika není o stranách, ale o lidech. Již chápu, proč lidé nemají politiky rádi. Mnozí bezcharakterní partajníci - ubožáci se za stranu schovávají, aby mohli páchat lumpárny a tím ji znehodnocují. 

 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…