Vitásková: Vyvlastním Bakalovy luxusní obchody v Pařížské. Peníze půjdou lidem na Ostravsku

22.09.2016 19:20

Úsvit - Národní Koalice ve Sněmovně představil podrobnosti k zákonu o vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly.

Vitásková: Vyvlastním Bakalovy luxusní obchody v Pařížské. Peníze půjdou lidem na Ostravsku
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Úsvit se snaží zastavit rozkrádaní majetku České republiky. Ovšem blamáž s vyšetřovací komisí D47 nelze dále spolupracot se Sobotkovou ČSSD na vyšetřování lumpáren.

„Ti, co pomáhali vytunelovat OKD, sedí ve vládě a nikdo je nestíhá. Současná Sobotkova vláda je spojena i s ekonomicko-politickou mafií, která vydělává například na obnovitelných zdrojích energie. Vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly je jedinou možností, jak krádež OKD alespoň částečně napravit,“ řekla na tiskové konferenci předsedkyně ERU a nezávislá kandidátka Úsvitu do Senátu Alena Vitásková.

Zákon o vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly napřímo hovoří o vyvlastnění vydavatelství Economia, soukromé rezidence na Šumavě. Cílem je vyvlastnit ale také Bakalovu společnost Luxury Brand Management, která prodává luxusní zboží v Pařížské v Praze.

„Vyvlastnění považujeme za mimořádný prostředek, který je navrhován ve výjimečné situaci,“ uvedl k návrhu předseda strany Miroslav Lidinský.

Alena Vitásková mluvila i o směřování prostředků z vyvlastnění: „Za zásadní považuji, aby byl výnos z dražby vyvlastněného majetku převeden na účet Moravskoslezského kraje a následně především na účty občanů na Ostravsku, kteří kvůli Bakalovi přišli o střechu nad hlavou a mnozí také o práci.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…