Vitásková: Zákony pro lidi, ne pro tuneláře a šmejdy

26.09.2016 15:52

21. den kampaně do Senátu – 21. 9. 2016

Vitásková: Zákony pro lidi, ne pro tuneláře a šmejdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalá šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Den začíná vzpomínkou na mého dědu – měl by narozeniny. Byl to báječný člověk, kterého jsem měla velmi ráda. Zemřel v nedožitých 100 letech. Do poslední chvíle pracoval, byl nemocný půl roku před smrtí a poslední 3 měsíce zůstal ležet. Díky mé sestře a jejímu manželovi mohl být doma, kde se o něj za mé pomoci pečlivě starali.

Jsem přesvědčena, že domácí péče, pokud je jen trochu možná, je tou nejlepší odměnou pro naše seniory, být s blízkými, kteří vás mají rádi. Je to jeden z mých cílů upravení zákonů tak, aby to bylo možné a tyto rodiny dostávaly dostatečnou finanční podporu. Zákony pro lidi – ne pro tuneláře a šmejdy.

Proč ho vzpomínám. Do poslední chvíle svého života neztrácel humor a dobrou náladu za všech okolností. Jeden z posledních jeho žertů, zavolal si sestru a sdělil: „Evičko, nechej mi vytisknout parte.“ Sestra se rozplakala, myslela si, že děda propadá beznaději, což jsme u něj neznali. Ale děda pokračoval. „Já vím, že ti parte vytisknou jen s úmrtním listem, tak to nějak někde vytiskni. Pak to pošli celé rodině. A teď si představ, jak všichni přijedou ubrečení, s věnci a kyticemi a já budu žít, to bude sranda“.

Proto si myslím, a mám to asi trochu v genech, že nikdy nesmíme propadat beznaději, humor a dobrá nálada nám prodlužuje život. Hlavně nikdy nic nevzdávat.

První jednání po vzpomínce na dědu  - setkání s významným politikem  strany, která nemá svého kandidáta do senátu. Probrali jsme celkovou situaci nejen na Ostravsku. Těším se na další setkání.

Odpolední setkání s případnými voliči na Masarykově náměstí. Diskuze s náhodnými občany, známými, spolužáky, sousedy, ale i dobrovolníky.

Déšť nás zahnal na kávu do příjemné kavárny, ale záhy jsme se mohli vrátit a pokračovat ve vysvětlování VIZE PRO OSTRAVSKO, pro kterou chci získat další politiky napříč  politickým spektrem. Povídání nebralo konce.

Přejíždíme na další setkání do  Lhotky. Malý zájem o setkání mi nevadí, ráda si popovídám a vysvětluji důvody,  proč kandiduji, čeho chci dosáhnout, jako kdyby byl plný sál. Pro mě je důležitý i jediný zájemce, který se chce s mým názorem seznámit.

Pozdě v noci odjíždím do Prahy. Cestou se připravuji na následující dny, které budou velmi náročné. 

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině