Vítek (Patrioti): Bezdomovci v metru a narkomani do škol

16.12.2014 15:21

„Kdyby skutečně nastala krize, jsem připravena urychleně jednat s pražským dopravním podnikem o využití vestibulů metra,pro lidi bez domova“ řekla radní pro sociální oblast Irena Ropková.

Vítek (Patrioti): Bezdomovci v metru a narkomani do škol
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vítek

Vestibul? Jen taková informace mimo téma, vestibul nelze dost dobře vytápět a navíc ten průvan jen povede k vzniku omrzlin. No já bezdomovcům rozhodně nic špatného nepřeji, ale vestibul paní Ropková ??? Mám to chápat, že roční kupon na MHD bude levnější, jako kompenzace cestujícím za zatuchlé vestibuly.

Proč se například nevyužíjí mnohem lepší prostory, co třeba úkryty pod Žižkovem nebo na Strahově, kde lze zajistit teplé místo pro 10.000 osob a ročně nás údržba stojí kolem deseti milionů? V těch prostorách jsem několikrát byl, je tam vše, včetně prostorů pro nemocnici, to skutečně nikdo neví?

Jak se bude řešit toaleta, zákaz kouření, který málo kdo z bezdomovců bude dodržovat? To se vypnou protipožární čidla? Kam dáte stovky psů, které má každý druhý bezdomovec? To bude na 1500 bezdomovců vázána především v noci celá městská policie? Nebo je tam zamknete?

Jsem si jist, že to paní Ropková myslela dobře, ale i krajní řešení se musí nejprve rozmyslet. Ukazuje to pouze to, že přes volební sliby tu chybí jasná koncepce krizového řízení. Co třeba do této problematiky zapojit církev, která má jistě mnoho vhodných budov nebo skutečně aktivovat podzemní bunkry, které jsou k dispozici během několika hodin? Rozhodně jsem rád, že o této věci nerozhoduje soukmenovec paní Ropkové, sociální demokrat Šplíchal, ten chtěl nahnat narkomany rovnou do škol, to je jiná liga.

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PATRIOTI- VOLBA PRO PRAHU

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

12:28 Vích (SPD): Vláda na plnění svých politických cílů jmenovala vojáka

Česká republika má mít nově vládního koordinátora strategické komunikace (STRATCOM). Na pozici vláda…