Vítek (Patrioti): Dopravní podnik jako bezcitná továrna na exekuce

20.09.2014 8:52

Nezávislý audit dopravního podniku je prvním důležitým krokem jak zastavit únik peněz z rozpočtu hlavního města. Samozřejmě hned tím druhým krokem je kompletní reforma městské policie a změna koncepce využívání kamerového systému.

Vítek (Patrioti): Dopravní podnik jako bezcitná továrna na exekuce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Vítek

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Samozřejmě těch věcí ve městě, které nám vrací TOP 09 a ČSSD ve městě prolezlém korupcí a klientelismem je více než dost. Od nutné přestavby hasičské stanice v Holešovicích, chaotického systému parkování v Praze nebo řešení možnosti převzetí nemocnice Bulovka pod městskou správu. Přímo ukázkové je přerozdělování peněz na městské části, které dnes přímo zavání lichvou ve prospěch přebujelého magistrátu.

Chceme jako Patrioti vyvolat diskusi zakončenou referendem o možnosti bezplatného využívání městské hromadné dopravy v Praze po vzoru Estonského Tallinu a dalších 30 měst v Evropě. Už dnes si ze 70% MHD hradíme z rozpočtu města, takže není třeba krmit "kmotry" provizí z jízdenek a sypat peníze do kbelíku beze dna s názvem Opencard nebo nesmyslně kupovat, každé dva roky jiný tip tramvají apod.. Chceme případnou bezplatnou dopravou zastavit i nehorázné exekutorské lobby na provizích z pokut, které mnohým lidem zničilo osobní životy. V současné době kolega Kechner a Rímský s právníky zpracovává v našem programu možnost tzv. generálního pardónu pro černé pasažery. Jedná se o návrh pouze u osob do 24 let, kterým následé úroky, sankce a vymahačské příplatky dokážou zpackat život na dlouhá léta a to zpětně 24- 36 měsíců v jednorázové přijatelné paušální částce.
Exekuci lze nařídit do 10 let

Podle stávajícího zákona plyne z černé jízdy v MHD závazkový vztah zaplatit jízdné, a týká se to i dětí. Děti jsou v těchto případech odpovědné za své jednání, což se promítá i do následných procesů úkonů civilního a správního práva.Také exekuce se přitom týká vždy dítěte, nikoli jeho právního zástupce. „Exekuční titul u nezaplacených pokut dopravnímu podniku představuje zpravidla platební rozkaz nebo rozsudek soudu, pro které lze exekuci nařídit do deseti let od data jejich vykonatelnosti. Na původní pokutu se ovšem mezitím nabalují penále a soudní poplatky, takže obnos roste geometrickou řadou.

Jiří Vítek, předseda strany Patrioti Volba pro Prahu
(volební číslo 12)

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PATRIOTI- VOLBA PRO PRAHU

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.