Vítek (Patrioti): Kdy budou papaláši vracet své odměny za šlendrián s platy a lhaní hasičům a policistům?

22.02.2015 15:50

Budoucí ministr spravedlnosti Pelikán obhajuje vehementně nutné navýšení platů soudcům.Tvrdí, že jsou na nízké úrovni a svoje tvrzení podporuje tím, že je nezbytné, aby v justici pracovala elita.

Vítek (Patrioti): Kdy budou papaláši vracet své odměny za šlendrián s platy a lhaní hasičům a policistům?
Foto: archiv
Popisek: Jiří Vítek, předseda pražských Patriotů

Nebudu se zde rozepisovat jak naše soudy pracují.Kdo v životě narazil na tuto instituci, nechť posoudí sám jak to tam šlape. Mě zaráží v jakém fofru našla vláda peníze a jak jde soudcům na ruku, také to, že nikdo za nic opět nemůže, nikdo nenese odpovědnost a nikdo nebude potrestán. Hádejte koho by musel ten soudce vlastně trestat za špatné hospodaření s majetkem státu.

VRACET PENÍZE, TO SE VLÁDA KROUTÍ JAK TANEČNÍ SKUPINA UNO

Ono je smutné, že například hasičům, policistům, dozorcům vláda se slibem návratu odebrala před několika lety 10% z platu. To víte vracet se už zákonodárcům samozřejmě nechtělo. To bylo vykrucování, fint, vzdechů a otcovských poplácávání po ramenou i mediální lží, kdy se do navrácených peněz třeba započítala i 3,5%, která byla plošně přidána všem státním zaměstnacům.

Výsledek jednání: ušmudlaných 7% bez nějaké úvahy, že za těch pět let tu byla nějaká inflace. Na tenhle podvůdek na bezpečnostních složkách se dlouho nezapomene.Oni si však myslí, že ano. Tiskovka kde se tato "sláva" o navrácení platů oznamovala, připomínala pomalu návrat našich hokejistů z Nagana.

ELITA JE KVALITA NEBO PLNÁ PRKENICE?

Znovu opakuji, šlo u bezpečnostních složek o navrácení ( né navyšování), tedy cca o 2 mld korun pro cca 50.000 zaměstnanců. Tedy né 1 mld pro 4000 soudců!

Jestli je třeba investovat do lidí,tak bych začal u policie,kde vzhledem k bídným nástupním platům přicházejí někdy i lidé, kteří mají uniformu snad pouze na zahřátí a čepici, aby jim neteklo do krku.

Když mě bude držet kudlu pod bradou nějaký kriminálník, tak raději uvidím na místě kvalitního policistu, než dobře zaplaceného soudce.

Těch koncepčních problému je však více, jedním z hlavních je školství a mantra "vysokoškolák", například u hasičů rozhoduje prioritně titul z vysoké školy než zručnost, odvaha a odhodlání. Ten Zlatý grál, tedy vysokoškolský titul může být klidně ze zemědělky, politologie nebo UJAku, je to uplně jedno. A tak se do funkcí velitelů dostávají v hasičské praxi nepoužitelní "zemědělci, filmový střihači,odborníci na PR ", kterým stačí následně dokončit základní hasičský kurz a hurá pro zlaté hvězdičky.

Posedlost státu po titulech Bc nebo Mgr je srovnatelná s nutností vlastnit členskou knížku KSČ ve vedoucích funkcích u státních podniků před rokem 1989.

OTÁZKA NA ZÁVĚR

Kdo je zde zákonodárce ? Jak je možné, že náměstci na ministerstvech "dřou" podle ministrů jako koně, mají půlmilionové odměny, ale toho že se vypočítávají špatně platy, tak toho si nevšimnou. Kdy se budou vracet ministerské a úřednické odměny za tenhle průšvih zpět do rozpočtu? 

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PATRIOTI- VOLBA PRO PRAHU

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…