Vítek (Patrioti): Nakonec budete číst jen moje noviny, jíst moje jídlo a hospodařit na mém… Ovečky

03.01.2016 11:45

Tak tu máme vlka, ale ještě o tom někteří nevíme…Takového hodného, který se převlékl na chviličku za spravedlivého psa nebo na týden za usměvavého pekaře co rozdává sladké koblihy, někdy se převlékne za myslivce co za Vás hrdinně vyžene za plot tu minulou nenažranou smečku, ale on je to přátelé skutečně vlk, co sežere pěkně kultivovaně jednu ovečku po druhé. Teď si začne třeba pochutnávat na živnostnících. Kdo bude však další chod? S jistotou mohu říci, že to nebude kořist velká, šťavnatá a vypasená, ale panděro po ní bude plné. Ne nemluvím o velkých neplatičích , tam už nechytne stát žádného vypaseného berana. Budete to VY.

Vítek (Patrioti): Nakonec budete číst jen moje noviny, jíst moje jídlo a hospodařit na mém… Ovečky
Foto: archiv
Popisek: Jiří Vítek, předseda pražských Patriotů

Stát totiž půjde raději na jistotu po „ovečkách“ a nazve nejprve šmahem zlodějem všechny malé živnostníky a hned si je pro sichr připne pupeční šňůrou tzv. elektronickou evidencí tržeb a to rovnou k našim papežštějším úředníkům, kteří už nebudou muset ani zvednout prdel ze židle v pondělí a ve středu (úřední hodiny), snad jen pouze když vám vypadne podezřele často internet, nebo Vás nabonzuje závistivý soused, konkurence, politický oponent…. tak na Vás pošlou po stlačení tlačítka ALARM své  Finanz – Kommando.

Jste naivní a skutečně si myslíte, že je to pro dobro občana (EET)?

Už jen to, že největší podporovatelé zavedení EET jsou členové Svazu obchodu, kde ve vedení sedí zástupci Alberta, Coopu, Globusu, Hrušky, Makra, Mipelu, SMG, Tesca a U&Sluna. Ono už tím, že občan není dávno středem pozornosti státu se používá to časté a nesmyslné- musí to být dobré pro stát.

Co je dobré pro stát, však poslední roky není dobré pro občana.

Jsme skutečně tak hloupí, že jsem potichu v době, kde se likviduje jedna skupina živnostníků? Jsme, protože vlk co se dostal do nitra Čech z východu je mazaný, začíná si pochutnávat na těch co se dají mediálně hodit do pytle s názvem “ kolektivní vina živnostníků“. Kolektivní vina je předpoklad, že odpovědnost za činy určitého společenství, skupiny nesou všichni jeho členové, tedy v současné době můžou za předražené dálnice, tunely, slabou armádu, legislativu, která nahrává gaunerům, špatné boty u policie nebo třeba za zprávu o výskytu křečků za dva miliony, ano za vše mohou malí živnostníci. Takže začínáme zametat na druhé straně chodníku, než před svým prahem.

Po likvidaci našeho hospodářství z vnějšku, tedy přišel čas i na likvidaci z nitra.

Vidíme, že místo malých živnostníků, kteří stojí na hranici mezi pracovním úřadem a udržitelným ziskem, tady podporu dostávají „šíbři“ co staví nekoncepčně z dotací hotely, sjezdovky v místech kde svým podnikáním ničí nejen již zaběhlé podnikatele, ale v průběhu let nakonec i sebe. Stovky milionů se investují do projektů, které nás mají přesvědčit o tom, že máme jíst kapra, kupovat potraviny podle nařízených log a známek nebo, že v zimě je dobré nosit čepici.

Dobrý pastýř položí svůj život za ovce. Ten, kdo není pastýř, kdo pracuje jen za mzdu a ovce nejsou jeho vlastní, opouští je a utíká, když vidí, že se blíží vlk. A vlk ovce trhá a rozhání. Tomu, kdo je najat za mzdu, na nich nezáleží.

(J 10,11-16)

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.