Vítek (Patrioti): Zdeformovaná policie RoboCopy nevyrábí

28.02.2015 9:45

Kritika policie se po zásahu v Uherském Brodě zvyšuje a bohužel několik let bude trvat, než si veřejnost nakloní na svoji stranu.

Vítek (Patrioti): Zdeformovaná policie RoboCopy nevyrábí
Foto: archiv
Popisek: Jiří Vítek, předseda pražských Patriotů

Bohužel největším neštěstím nás občanů je odborná kvalifikace všech ministrů vnitra za posledních dvacet let. Příchod ministra Rumla znamenal odchod většiny zkušených policistů, kteří měli stranickou knížku a pak ta trapná aféra s pouzdry na zbraně. Pak přišla éra zimních ministrů Vodičky a Svobody, absolutně o ničem. Ministerstvo vnitra zažilo křišťálového Grosse, prošlo asi první skutečnou "reformou" ministra Langera, která se zuby nehty držela rad a nesmyslných pokynů vysokých policistů než těch četníků dole. Taxikář Kubice a reportér John, mám k tomu něco psát? A nyní ministr Chovanec, který byl v socdem inkubátoru připravován na ministerstvo dopravy, když byl rychle "dosazen" po čaji s prezidentem Zemanem odstavený Jeroným Tejc.Ve funkci je krátce, takže kromě zdražení doporučených dopisů na poště a volby nového policejního prezidenta se těžko jeho práce hodnotí. Minimálně uklidnil obecenstvo po šarádě dvou policejních prezidentů.

KDE JE TEDY ZAKOPANÝ PES?

Policista za posledních dvacet let zažil éru plnou zmatků, podrazů a nesmyslných nařízení. Vzpomínáte na dobu kdy policista hledal svého parťáka a další rok byl pro přemnožení policistů sám propuštěn. Pak ta trapná doba, kdy nebylo na benzín, tak se chodilo pěšky a Fábie se zahřála jen na fakt závažný případ. Někdo následně sesmolil zákon, který nařizoval všem policistům odpracovat 150 hodin zdarma. Jak je u nás zvykem tak v rámci akce aktivní blbec, chodil policista na příkaz nadřízeného zadarmo na riziková fotbalová utkání, odkuď si domů místo peněz donesl poškrábaný obličej nebo zlomenou ruku.

ŠPINAVEJ JOB

V látkových brigadírkách a saku bránil policista svým tělem zasedání MMF v Praze. Následně ho zase jistý politik poslal na nesmyslný zásah na pole, kdy rozháněl Czech Tek. Raketový vstup do politiky díky policistům zažila Kateřina Jacques, když neuposlechla policistu a sehrála emotivní divadlo skoro lépe než Dana Medřická. Zažil v kordonu frustrovaný pocit, když bránil proti naštvaným lidem živly, které den předtím zadržel za krádeže. Rozháněl na příkaz politiků nespokojené obyvatele, kterým nikdo z komunálních politiků nepomohl proti pouliční kriminalitě na sídlišti Máj v Českých Budějovicích.

Zákon ministra Langera ho sprostě degradoval o dva stupně v rámci úspor. A nakonec to bylo stejně málo, tak se hromadně politici rozhodli, že všem policistům drze vezmou 10% z platu, protože je hospodářská krize.

OBYČEJNÝ POLICISTA NA ULICI

Chcete Robocopa, ale máte obyčejného policajta co chodí v oblečení a botách z Bangladéše, kterému se pravidelně párají pekelně nekvalitní kalhoty z "čistého" výběrka. V tričku z "polystyrénu" ve kterém se spotíte za pár vteřin slouží celý den. Na ulici ho "školí" každý občan co zná jen svá práva a o svých povinnostech nechce ani slyšet, je přece svoboda vole. Nadřízený mu zavádí " čárkový systém", kdy kvůli odměnám pro vrchnost MUSÍ přinést popsaný bloček i kdyby si tě měl uvařit na žárovičce u vozidla, pak mu nějaký drobek taky přistane. Kvalita mnohých mladých četníků odpovídá jejich nástupnímu platu, který je někde kolem 15.000 Kč. Zkušenosti předávají o pět let starší kolegové, protože zbytek utekl z toho cirkusu hned jak měl nárok na výsluhu, která je kolem pěti tisíc korun. Pozor bavíme se o policistech na ulici, né o papaláších co odcházejí za nesmyslné částky. Odbory jsou dobré snad jen na vánoční kolekce, protože mě vždy fascinuje to rychlé tykání jejich šéfů s novou garniturou. Ty naše odbory "problémové"( Unie bezpečnostních složek) ty nezvou klucí na důležité tiskovky. Nespokojenost není v těchto okamžicích třeba, teď právě provádíme konsolidaci, potřebujeme klid na práci.

Proto se v médiích může objevit tohle. „Jsem velice rád, že jsme se opět sešli. Spolupráce ministerstva s odborovým svazem je výborná,“ pochválil ministr Milan Chovanec. S policejními odboráři přišel hovořit i předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula.  „Probral s odboráři věci, které je pálí,“ řekl Chovanec

AKTIVNÍ STŘELEC

A pak příjde aktivní střelec. Policista co brokovnici vidí v každém americkém filmu u posledního šerifa na Aljašce v autě, si za celý svůj profesní život na "pumpu"nikdy nesáhne, když tedy není u speciálních jednotek nebo fanda do střelby. Balistický štít, balistická přilba a kvalitní neprůstřelná vesta jako základní vybavení ve vozidlech policistů je sen asi jako, že zítra vyhraje Euromiliony nebo potkáte UFO. Celoživotní profesní vzdělávání se odbije písemným testem nebo jedním dnem na střelnici, tedy neexistuje. Tato strašná tragédie, která nemá v našich dějinách obdoby a pouze počtem obětí střelnou zbraní je podobná snad jen popravě v Babicích v roce 1951 se začne řešit na druhé straně provazu, tedy utahováním šroubů při získávání zbrojního průkazu nebo možnosti nahlížení "zubařů" do registru držitelů ZP. Postaveno na hlavu.

Na závěr očekám otázku, proč tedy neodejdou? Sám nevím a ptám se jich, nadávají, ale zůstávají. Třeba se jich můžete zítra zeptat Vy, já Vám neodpovím. Možná čekají, že se to zlepší.

Autor je předseda Unie bezpečnostních složek

UNIE BEZPEČNOSTNÍCH SLOŽEK JE:

Organizátorem demonstrace proti služebnímu zákonu pod názvem MANIFEST 361 ( Langer)

Autorem petice za navrácení 10% platu ( 20.000 podpisů) ( Chovanec)

Organizátorem protestní akce proti ministrovi Johnovi ( odebírání 10%)

Vítězem žaloby proti 150 hodinám přesčasů zdarma

V roce 2014 je vítězem 12 soudních řízení ve věci šikany na pracovišti, bossingu a neoprávněného propuštění příslušníků ze strany zaměstnavatele.

Unie BS sdružuje řadové policisty, hasiče a příslušníky vězeňské služby

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PATRIOTI- VOLBA PRO PRAHU

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice