Vítek: V Praze vznikla nová strana Volba pro Prahu, kterou vede hasič

06.03.2014 8:49

Politickou stranu Volba pro Prahu zaregistrovalo Ministerstvo vnitra 4.února 2014 poté, co přípravný výbor nasbíral více než 1000 podpisů nutných pro založení strany.Jejím předsedou byl na ustavujícím sněmu strany dne 27. února 2014 zvolen Jiří Vítek.

Vítek: V Praze vznikla nová strana Volba pro Prahu, kterou vede hasič
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Městská policie je kreditem na dně

Vítek uvedl na sněmu, že chce vybudovat čistě pražskou stranu, která se zaměří především na zlepšení bezpečnosti v hlavním městě. "Největší rezervy vidí ve fungování městské policie a podfinancování republikové policie. Je neskutečné, že si město například vydržuje služebnu pro jednoho strážníka v Praze 7, Havanské ulici za více jak deset tisíc korun měsíčně a současně s tímto rozhazováním peněz chybí na ulici dvěstě strážníků a to jen jen kapka v moři co se tu děje. Restrukturalizace městské policie pod vedením ředitele Šustera přinesla místo větší akceschopnosti strážníků jen chaos a demotivaci strážníků. Praha se tak nedokáže účinně bránit zvýšenému počtu odcizených vozidel, pouliční kriminalitě a vandalismu, kredit strážníků se rozhodně nezvedl ze dna po Kotroušovi a bohužel stále klesá ,využívat lidský potenciál jako živé semafóry je ponižující pro samotné strážníky a drahé pro nás poplatníky."

Vítek jako bývalý hasič zmínil i katastrofický stav Holešovické hasičské stanice “Určitě byla olympijská akce na Letné za 60 milionů skvělým sportovním zážitkem, ale například dřevěná hasičská stanice v Holešovicích už 70 let čeká na svoji rekonstrukci, bohužel některé kroky vedení hlavního města jsou vedeny snad zaměřené přímo proti pražanům. Nebos nad jedna fotografie z medailistkou je důležitější než zdraví obyvatel našeho města? Hasiči z této provizorní stanice před spadnutím, zachraňují životy nejen na Praze 7, ale také na Praze 8, tedy chrání více jak 140 tisíc obyvatel z této boudy. Jsem si jist, že za pár měsíců primátor Hudeček svojí negativní popularitou a láskou k uzavírání hlavních komunikací,  nebo tunelů překoná i exprimátora Pavla Béma” uvedl Vítek.

Školky a alzheimer centrum

"V sociální oblasti se chce Volba pro Prahu především zaměřit na dostatečný počet míst v mateřských školkách “ Komunální politika je politika pro občany né pro developery a okresní kmotříky. V dnešní technologické době se zapomnělo na selské myšlení,, jestliže chci vědět kolik dětí půjde za tři roky do školek, tak se stačí jednou nebo dvakrát za rok podívat do matriky a spočítat kolik dětí se v tom roce narodilo a podle toho vytvářet koncepci na tři roky dopředu. Tento model je velmi kreativně uchopen v sousedním Rakousku.

Senioři si mohou nechat zdát o kvalitním městském alzheimer centrum s komplexní individuální péčí a moderní ergoterapií. Praha peníze má jen s nima hospodaří politici co musí nakrmit hodně "nenažraných" spolustraníků. Proto není třeba dělat revoluce, ale odstavit velké strany a dát prostor skutečným patriotům, kterým jde o místo ve kterém žijí a mají v sobě ještě zbytek cti". Uzavřel na sněmu svůj projev Vítek.

Vedení Volby pro Prahu posilují komunální politici z Prahy 2,3,8,9 kde strana připravuje kandidátky do komunálních voleb.

Jiří Vítek

  • Patrioti ČR
  • místostarosta městské části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

16:05 Dostálová (ANO): 1,2 milionu nelegálních migrantů jen za loňský rok

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.