Vítková (KDU-ČSL): Účast na národní pouti v Římě k výročí svatořečení Anežky České byla zážitkem na celý život

15.11.2019 18:57

Senátorka Jaromíra Vítková se zúčastnila senátní delegace národní poutě v Římě u příležitosti oslav 30 let od svatořečení Anežky České. Senátní delegace byla ve složení: Miluše Horská, Jiří Oberfalzer, Ivo Bárek, Miloš Vystrčil, Jaromíra Vítková a Herbert Pavera. Do Říma vyrazili také všichni čeští a moravští biskupové, muzikanti a tisíce poutníků.

Vítková (KDU-ČSL): Účast na národní pouti v Římě k výročí svatořečení Anežky České byla zážitkem na celý život
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

„Národní pouť začala v pondělí a program byl třídenní. V úterý 12. listopadu to bylo přesně 30 let od chvíle, kdy byla Anežka svatořečena papežem Janem Pavlem II. V 10 hodin se uskutečnila pontifikální mše v Bazilice svatého Petra, kterou vedl kardinál Dominik Duka. Nechyběl poté ani slavnostní koncert České nebe ke cti sv. Anežky,“ uvedla senátorka Vítková.

Středeční generální audience na náměstí sv. Petra v Římě se zúčastnily tisíce poutníků z celého světa. Velkou skupinu tvořili poutníci z České republiky. Biskup Jan Vokál, předseda poutního výboru, předal papeži pamětní dar – sochu svaté Anežky České. Společně se sochou byl také předán finanční dar pro chudé ve výši 1,2 milionu korun. Zakončení národní pouti bylo mší svatou v Bazilice sv. Jana v Lateráně.

„Zažila jsem krásná setkání, prožila jsem silné okamžiky při všech bohoslužbách a setkala se s řadou významných a dobrých lidí. Radostí pro mě byla i krátká shledání s poutníky z Jižní Moravy. Účast na národní pouti v Římě k výročí svatořečení svaté Anežky České byla zážitkem na celý život,“ zakončila senátorka Vítková.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…