Vítová (ANS): NATOME - rozmístění sil NATO na Blízkém východě

17.01.2020 22:33

Americký plán je tedy jasný: zcela nebo částečně nahradit americké jednotky v Iráku jednotkami evropských spojenců, kteří by se ocitli v nejrizikovějších situacích.

Vítová (ANS): NATOME - rozmístění sil NATO na Blízkém východě
Foto: aliancens.cz
Popisek: Aliance národních sil - logo

Prezident Trump „pokřtil“ rozmístění NATO na Blízkém východě na termín NATOME (NATO Middle East).  NATO by totiž prý mělo hrát „větší roli na Blízkém východě, zejména ve výcvikových misích“ a Evropská unie prý „musí zůstat po boku Spojených států a NATO“, protože „i když USA dosáhly obrovského pokroku, Daesh se prý může vrátit“.  Spojené státy se tedy snaží zapojit evropské spojence do chaotické situace, způsobené atentátem na íránského generála, který povolil sám Trump. A čeští politici s tímto nesmyslem souhlasí!

Poté co irácký parlament schválil vyhoštění více než 5 000 amerických vojáků přítomných v zemi, spolu s tisíci dodavateli Pentagonu, požádal premiér Abdul-Mahdi americké ministerstvo zahraničí, aby vyslalo delegaci za účelem dohody o postupu stažení. Americké ministerstvo však odpovědělo, že sice vyšle delegaci, ale že chce „posílit úlohu NATO v Iráku“ a prezident Trump dodal, že si přeje, „aby spojenci sdíleli zátěž ve všech snahách o kolektivní obranu “.

Americký plán je tedy jasný: zcela nebo částečně nahradit americké jednotky v Iráku jednotkami evropských spojenců, kteří by se ocitli v nejrizikovějších situacích, o čemž svědčí skutečnost, že samotné NATO po atentátu na Solejmaního pozastavilo výcvikové mise v Iráku. Některé země své vojáky stáhly, ne tak ovšem slouhové slouhů – tedy vedení České republiky.

Naše účast v Iráku přímo podporuje nezákonnou činnost USA v zahraničí, která své hospodářské a politické zájmy řeší vojenskou silou, vydíráním a politickými vraždami a tak přímo ohrožuje světový mír a zájmy České republiky. Naše vojenská účast v Iráku ohrožuje bezpečnost naší země a životy českých občanů. V Iráku jsou čeští vojáci naprosto protiprávně neboť jejich přítomnost v rámci tzv. „mise NATO“ porušuje nejen Zakládající smlouvu NATO, ale také Chartu OSN, Ústavu ČR a mnoho mezinárodních právních předpisů, včetně mezinárodního práva válečného! Česká vláda ani parlament ČR respektují suverenitu Iráku a naše země se tak jejich prostřednictvím chová jako okupant.

(převzato z Profilu)

PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

  • ANS
  • Aliance národních sil - předsedkyně
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.