Vlach (TOP 09): Na rozvrat v Chomutově doplácí občané

17.12.2016 12:30

Rozpad koalice a vznik nového vedení města v Chomutově provází korupční podezření. Podle TOP 09 to poškodí nejen město, ale bude mít negativní dopad také na akce, které slouží jeho obyvatelům. Změna radnice v polovině volebního období může zastavit investice a rozjeté projekty.

Vlach (TOP 09): Na rozvrat v Chomutově doplácí občané
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Při změně vedení jde určitě o peníze. Ať už na podporu hokejového klubu a s tím spojenou podporu majitele klubu Piráti Chomutov a.s., nebo pro firmy zastupitelů, kteří hlasovali pro odvolání primátora,“ říká předseda TOP 09 Chomutovsko Michal Vlach. „Voliči si zaslouží informace a zdůvodnění. Je pohrdáním občany, že dosud nikdo neřekl, proč se toto vše stalo,“ dodal Vlach.

Podle něj některé kroky bývalého vedení šly správným směrem. „Především ty, které směřovaly k potlačení mafiánských zájmů a k co největší transparentnosti města. To je pro TOP 09 klíčové,“ míní předseda Michal Vlach.

Změnou vedení zhruba v polovině volebního období politici ohrozili a zbrzdili rozjeté projekty, což nepochybně také zatíží napjatý rozpočet města. „Od představitelů bývalé opozice jsme zatím slyšeli, jak a na co potřebují peníze, co má všechno město podporovat a jaké daně se mají snížit. Nikdy ale nezaznělo, kde na to Chomutov vezme, kromě zmínky o tom, že znovu povolí ve městě provozování hazardu. TOP 09 podporuje odpovědné hospodaření, nikoliv drancování společného rozpočtu. Financování hokejového klubu musí být promyšlené a město jej nemá podporovat na úkor jiných potřeb obyvatel,“ říká Michal Vlach (TOP 09)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…