Vláda ČR oslaví 25. výročí Listopadu 1989 společným vzpomínkovým večerem

04.11.2014 14:00

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka pozval ministryně a ministry na společnou oslavu 25. výročí 17. listopadu 1989. Vzpomínkového večera v Lichtenštejnském paláci, který proběhne 15. listopadu v podvečerních hodinách, se zúčastní také nejvyšší ústavní činitelé, zástupci diplomatického sboru, senátoři a poslanci.

Vláda ČR oslaví 25. výročí Listopadu 1989 společným vzpomínkovým večerem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Památník 17. listopadu na Národní třídě

Kromě společného vzpomínkového setkání a pietního aktu na Národní třídě v Praze si předseda vlády připomene 25. výročí Listopadu 1989 i dalšími aktivitami. Jednou z nejvýznamnějších akcí je pracovní cesta do Spojených států amerických, kde bude přítomen odhalení busty prezidenta Václava Havla, který před 25 lety v americkém Kongresu přednesl v mateřském jazyce zásadní projev týkající se aktuálního vývoje politické situace v Československu.

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se na pozvání Právnické fakulty Univerzity Karlovy a Spolku českých právníků Všehrd zúčastní 15. listopadu 2014 také společné diskuse s vysokoškolskými studenty. Tématem debaty bude trvalá výzva Listopadu 1989 a jeho přesah do dnešních dnů. V rámci připomenutí 25. výročí Listopadu 1989 se do diskuse zapojí také významní aktéři listopadových událostí, jako jsou ministr Jiří Dienstbier jako studentský aktivista z roku 1989, Martin Klíma jako tehdejší studentský mluvčí, Petr Kučera, čelný představitel Občanského fóra a bývalý poslanec, Petr Pithart, disident a poté předseda vlády, a také Lída Rakušanová, novinářka a bývalá redaktorka Rádia Svobodná Evropa. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice