Vláda: Tripartita projednala sankce, minimální mzdu i čerpání eurofondů

04.09.2014 20:38

Zástupci vlády, zaměstnanců a zaměstnavatelů ve čtvrtek 4. září 2014 zhodnotili dopady sankcí v rámci ukrajinské krize, dále projednali návrh na zvýšení minimální mzdy, činnost agentur práce a agenturní zaměstnávání či aktuální situaci v oblasti čerpání evropských fondů.

Vláda: Tripartita projednala sankce, minimální mzdu i čerpání eurofondů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Kabinet premiéra Bohuslava Sobotky získal podporu zástupců zaměstnanců a zaměstnavatelů v oblasti vyjednávání o sankcích proti Ruské federaci. Záměrem České republiky je snaha o to, aby se sankce nedotkly českého strojírenského exportu do Ruska, především pak vývozu obráběcích strojů. Zaměstnavatelé a odbory podpořili také činnost pracovní skupiny, která vyhodnocuje dopady sankcí a především připravuje konkrétní opatření, která by měla snížit negativní dopady zaváděných sankcí na českou ekonomiku. Pracovní skupina pro hodnocení dopadů sankcí znovu zasedne v pondělí 8. září 2014 ve 14 hodin.

Dalším hlavním bodem jednání v rámci Rady hospodářské a sociální dohody ČR byl také návrh na zvýšení minimální mzdy o 700 korun na celkem 9200 korun od ledna příštího roku. Návrh, který podpořili zástupci odborů, bude na své příští schůzi ve středu 10. září projednávat vláda.

Zástupci vlády, zaměstnanců a zaměstnavatelů byli také informováni o aktuálním stavu čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti v programovacím období 2007–2013. Dále projednali činnost agentur a agenturní zaměstnávání, jejichž komplexní úpravu v současnosti diskutuje Pracovní skupina RHSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…