Vláda schválila mandát pro předsedu vlády na jednání Evropské rady

25.06.2014 20:20

Výbor pro Evropskou unii schválil ve středu 25. června v rámci schůze vlády mandát pro předsedu vlády Bohuslava Sobotku na jednání Evropské rady. To se uskuteční 26. a 27. Června v Yprách a Bruselu.

Vláda schválila mandát pro předsedu vlády na jednání Evropské rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Hlavními tématy nadcházejícího summitu budou především institucionální otázky, mezi které patří dohoda na prioritách příští Evropské komise a diskuse o nominaci na obsazení postu jejího předsedy.

Česká republika respektuje výsledky květnových voleb do Evropského parlamentu a je připravena v té souvislosti podpořit kandidáta vítězné frakce EPP Jean-Claude Junckera.

Jednání Evropské rady se bude zabývat také energetickou bezpečností, která je pro Českou republiku klíčovým tématem. Česká vláda je přesvědčena, že do budoucna je nutné zajistit, aby Evropa nebyla závislá na jediném dodavateli. V té souvislosti bude v rámci Evropské rady prosazovat urychlení prací na výstavbě infrastrukturního propojení, především nejdůležitějších z projektů společného zájmu.

reklama

autor: Vlada.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…