Vláda schválila plán na podporu hospodářského růstu

01.12.2014 19:00

Kabinet předsedy vlády Bohuslava Sobotky na svém jednání 1. prosince 2014, diskutoval především Akční plán na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti ČR a či návrh novely zákoníku práce.

Vláda schválila plán na podporu hospodářského růstu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Akční plán na podporu hospodářského růstu a zaměstnanosti je klíčovým materiálem vlády shrnujícím resortní závazky pro roky 2014 a 2015. Plán určující vládní legislativní i nelegislativní opatření připravil kabinet premiéra Sobotky společně se zástupci zaměstnavatelů a zaměstnanců. Jeho cílem je mimo jiné posílit roli obou tripartitních partnerů.

Mezi hlavní body na posílení hospodářského růstu patří především zvýšení rychlosti čerpání evropských dotací, investice do infrastruktury, novela zákona o zadávání veřejných zakázek, zefektivnění fungování státní správy či podpora zaměstnanosti a podpora exportu. Vláda bude plnění jednotlivých kroků pravidelně vyhodnocovat.

Novela zákoníku práce

Vláda na svém dnešním jednání schválila také návrh novely zákoníku práce, jejímž cílem je zejména změna odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání, které jsou nyní dočasně zařazeny v přechodných ustanoveních zákoníku práce.

Humanitární pomoc Středoafrické republice

Kabinet předsedy vlády Bohuslava Sobotky v rámci dnešní schůze rozhodl také o poskytnutí humanitární pomoci České republiky Středoafrické republice, a to prostřednictvím mise Evropské unie. Po dřívější pomoci africkým státům zasaženým ebolou nyní ČR ze stálých hmotných rezerv poskytne provizorní most, který v tomto místě usnadní například přepravu humanitární pomoci a sil EU. To přispěje ke stabilizaci života v hlavním městě Středoafrické republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice