Vlasák (ODS): Větší komfort pro cestující, už žádné skryté poplatky

06.02.2014 8:20

Skryté poplatky za zavazadla a platbu kartou nebo rušení zpáteční letenky v případě nevyužití první cesty budou už brzo minulostí. Europoslanci podstatně zpřísnili aerolinkám pravidla hry.

Vlasák (ODS): Větší komfort pro cestující, už žádné skryté poplatky
Foto: ODS
Popisek: Europoslanec Oldřich Vlasák

"Jde například o to, aby stížnosti klientů na zpožděné lety nebyly odbývány odkazem na ´mimořádné okolnosti´. Situace, kdy může letecká společnost odmítnout vyplacení náhrady, jsou v novém nařízení jasně pojmenovány," říká místopředseda Evropského parlamentu Oldřich Vlasák. "Další věc zajímavá pro zákazníka je zákaz přidávání skrytých poplatků k ceně letenky, třeba za zavazadla nebo za platbu kartou. Skončí také automatické rušení zpáteční letenky, pokud z nějakého důvodu nenastoupíte na cestu tam."

Mezi další novinky, které nařízení přináší, patří nárok na kompenzaci při delším než tříhodinovém zpoždění, zřízení kontaktních míst na letištích, kde by se cestující dočkali rady v případě jakýchkoli komplikací, nebo zpřesnění pravidel pro přepravu bezplatných kabinových zavazadel. Do této kategorie budou nově patřit i kabáty, kabelky nebo jedna taška zakoupená na letišti.

"Nařízení jde určitě správným směrem a podpořili jsme jej, protože se na leteckou dopravu dívá z pohledu zákazníka," uzavírá Oldřich Vlasák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…