Vlasákovi (ODS) vyjádřili podporu kníže, houslista i fotbalista

14.10.2014 18:06

Kandidát do druhého kola senátních voleb, které se konají v pátek 17. a v sobotu 18. října 2014, Ing. Oldřich Vlasák uspořádal v úterý 14. 10. tiskovou konferenci, na které seznámil zástupce médií s výsledky prvního kola voleb a s dalšími aktivitami v následujících dnech předvolební kampaně.

Vlasákovi (ODS) vyjádřili podporu kníže, houslista i fotbalista
Foto: ODS
Popisek: Oldřich Vlasák

Ing. Vlasák je připraven pokračovat v kampani do druhého kola senátních voleb, kterou ale nezapočal až v předvolebním čase. Pevně věří, že jeho snažení zaznamenali voliči již během uplynulých let, kdy působil na hradecké radnici jako primátor, v Evropském parlamentu jako jeho místopředseda a v neposlední řadě jsou za ním nepochybně vidět i výsledky jeho snažení v pozici čelního představitele Svazu měst a obcí České republiky.

„V následujících dnech jsem připraven „utkat se“ se svým protikandidátem například v médiích, těším se na další setkání s občany v senátním obvodu Hradec Králové a Novobydžovsko. Stejně jako doposud chci i tento týden vést slušnou kampaň a nechci zadávat příčinu ke konfliktním situacím,“ uvedl kandidát na senátora Oldřich Vlasák, který získal 7524 hlasů, což je 18,91 %. Na svého protikandidáta MUDr. Jaroslava Malého (ČSSD) ztrácí tedy pouhá 3 %. 

Na Hradecku a Bydžovsku se středopravicoví kandidáti spojili, aby vyjádřili podporu do Senátu PČR místnímu patriotovi Oldřichu Vlasákovi. Pravice zde o víkendu získala přes 12 tisíc senátních hlasů, tj. necelou třetinu. Zavedené středopravicové strany pak téměř 19 tisíc hlasů. Vlasáka podporuje primátor Hradce Králové Zdeněk Fink (HDK), který bezkonkurenčně vyhrál ve východočeské metropoli: „Senát by neměl být jednobarevný, nejen proto podporuji O. Vlasáka do Senátu“. Také starosta Pavel Louda, který s počtem preferenčních hlasů zvítězil v Novém Bydžově, by rád viděl Vlasáka v Senátu: „Bydžov potřebuje spojence v Praze, tím nepochybně Vlasák je.“ Podporu mu do druhého kola vyjádřili například také Ing. Jiří Oliva, (TOP 09 a STAN), Karel Schwarzenberg (předseda TOP 09), JUDr. Jiří Pospíšil (europoslanec TOP 09 a STAN), MUDr. Leoš Heger (poslanec TOP 09), hrabě František Kinský, rektor Univerzity Hradec Králové prof. Josef Hynek, dlouholetý ředitel Klicperova divadla Ladislav Zeman, houslový virtuóz Pavel Šporcl, hradecký fotbalista Adrián Rolko, předseda hradecké pobočky Konfederace politických vězňů ČR Zdeněk Kovařík a řada dalších osobností.

Nadstranický kandidát Oldřich Vlasák, který díky zkušenostem z hradecké radnice i Bruselu, návštěvám všech obcí a diskusím se starosty a občany podrobně zná palčivé problémy našeho senátního obvodu, má významné kontakty a v nejvyšších „patrech“ veřejné správy se dobře vyzná, bude v případě svého zvolení prosazovat zlepšení dopravní obslužnosti a kvality komunikací, rozvoj školství, podporu zaměstnanosti a podnikání. Bude i nadále pomáhat obcím a neziskovkám s evropskými dotacemi. Chce také přitvrdit proti zlodějíčkům a přestupkářům zavedením principu třikrát a dost a zavést pokuty za neplnění povinností politiků.

Oldřich Vlasák v závěru tiskové konference prostřednictvím médií poděkoval voličům za podporu v prvním kole senátních voleb a slíbil, že bude nadále usilovat o to, aby Hradecko a Novobydžovsko mělo senátora, který pro ně bude pracovat na 100 %. „Ve druhém kole půjde o hodně. Společně máme konečně šanci narušit oranžovou moc socialistů, kteří ovládají kraje, sněmovnu, senát, vládu i Pražský hrad,“ zdůraznil kandidát za ODS a dodal, že zvláště v Senátu PČR, který je jakousi pojistkou, by toho bylo třeba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…