Vojta (ANO): Jihomoravský kraj chce řešit nedostatek sester pomocí stipendií

14.02.2019 21:09

Jihomoravský kraj bude dávat stipendia studentům zdravotnických škol, kteří se zavážou k práci v některé z krajských nemocnic. Umožní to nový dotační program, do kterého kraj letos vložil milion korun.

Vojta (ANO): Jihomoravský kraj chce řešit nedostatek sester pomocí stipendií
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Novinářům to řekl krajský radní pro zdravotnictví Milan Vojta (ANO). Kraj tím chce vyřešit nedostatek sester v nemocnicích. Zájemci z řad studentů se mohou hlásit od 12. do 29. března.

Peníze mají dostávat studenti nelékařských oborů, které jsou akreditované ministerstvem školství. Mohou o ně ale žádat jen studenti určitých ročníků. Celkem 30.000 korun může dostat student střední zdravotnické školy ve čtyřletém maturitním oboru, který úspěšně ukončil první pololetí čtvrtého ročníku studia. Shodně o 40.000 korun mohou žádat studenti vyšší odborné zdravotnické školy v rámci tříletého studia, kteří úspěšně ukončili první pololetí třetího ročníku, a také studenti bakalářského programu, kteří jsou v šestém semestru studia.

"Jednou z podmínek je uzavřená smlouva o budoucí pracovní smlouvě s některou nemocnicí zřizovanou krajem. U ní žadatel po ukončení studia uzavře pracovní smlouvu na výkon nelékařského zdravotnického povolání s plným úvazkem nejméně na tak dlouhou dobu, jak dlouho mu bylo poskytnuto stipendium, nejméně ale šest měsíců," uvedl Vojta. Podle něj si od toho kraj slibuje, že zmírní nedostatek nelékařského personálu.

Jihomoravský kraj zřizuje nemocnice v Kyjově, Hodoníně, Znojmě, Břeclavi, Ivančicích, Letovicích, Vyškově, Tišnově a Hustopečích. Kromě toho pod něj spadá záchranná služba, dětská léčebna nebo dětská centra.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…