Vojta (ANO): Rekonstrukce mostu na Poštornou proběhne později, zbudován má být mobilní most

28.02.2016 18:59

V nedávné době vyvolala mezi Břeclavany četné reakce informace, že most na Tř. 1 Máje, spojující centrum Břeclavi s městskou částí Poštorná, projde v roce 2016 rekonstrukcí.

Vojta (ANO): Rekonstrukce mostu na Poštornou proběhne později, zbudován má být mobilní most
Foto: breclav.eu
Popisek: Milan Vojta, ANO

Při té její investor, Ředitelství silnic a dálnic, avizoval uzavření poloviny vozovky a řízení dopravy pomocí semaforu se střídavým průjezdem vozidel v jednom pruhu.

Třebaže není pochyb o potřebnosti rekonstrukce mostu z 50. let minulého století, který od té doby neprošel žádnými významnými opravami a je pravidelně zatěžován hustou osobní i nákladní dopravou, vyvolal by tento způsob opravy kolaps dopravy ve městě, kde je již za současného stavu dopravní situace neúnosná.

ŘSD bude rekonstrukci koordinovat s městem

Město proto vstoupilo v jednání s brněnským závodem Ředitelství silnic a dálnic. Na schůzce s ředitelem Davidem Fialou, která se konala v tomto roce poněkolikáté a týkala se opět především postupu příprav obchvatu Břeclavi, otevřel téma opravy mostu na Poštornou břeclavský místostarosta Milan Vojta. A uspěl.

„ŘSD bude rekonstrukci koordinovat s městem, aby doprava ve městě utrpěla co nejméně. Oprava pak neproběhne v roce 2016, ale v horizontu asi tří let a po dohodě s městem tak, abychom se všichni mohli na tuto náročnou zkoušku dopravy důkladně připravit. Oceňuji tento vstřícný přístup, komunikace města s ŘSD je nyní na velmi dobré úrovni a je intenzivní. Pan ředitel také slíbil, že pokud takové řešení bude možné, bude při rekonstrukci použit mobilní most přes odlehčovací rameno řeky Dyje tak, aby řidiči mohli opravovaný úsek objíždět“, uvedl místostarosta Milan Vojta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce