Vojta (ANO): Rozvoj města, pořádek a kultura v Břeclavi

04.12.2014 11:00

Břeclav mám jako správný patriot velmi rád, netěší mě však tempo a směr, jakým se město v poslední době rozvíjí či nerozvíjí. Nejde jen o činnost radnice, ale obecně i o prostředí, které si sami vytváříme jako komunita.

Vojta (ANO): Rozvoj města, pořádek a kultura v Břeclavi
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Vizí Břeclavi ze strany nového vedení města je vytvořit zde kvalitní podmínky pro život občanů v čistém, bezpečném prostředí, s dobrou dopravní obslužností, dostatkem společenského vyžití i dobré podnikatelské prostředí, které se nám odmění nárůstem pracovních příležitostí.

V rámci rozvoje města nás čekají důležitá rozhodnutí, jak vyřešit areály cukrovaru či zámku, jak dát do pořádku městskou infrastrukturu, ale třeba i obřadní síně a hřbitovy. Nebudeme jen měnit dlažbu na stávajících chodnících, která mohla ještě mnoho let sloužit, zatímco jinde chodník chybí úplně a lidé kvůli tomu ani nemohou bezpečně zajít na nákup. Břeclav potřebuje růst, rozvíjet se, pouhými opravami toho však nedocílíme. Na straně jedné máme také nevyužité městské nemovitosti, na straně druhé nemáme co nabídnout investorům, kteří chtějí do Břeclavi přijít a dát místním lidem práci.

Je také obecně rozšířeným nešvarem, že města vyhledávají různé dotační tituly a takřka na míru na ně připravují své investiční akce. Břeclav by měla jít v následujících letech opačným směrem – určit priority dle skutečné potřeby a pro ně hledat možnosti dotačního financování.

Neméně důležitá je řádná péče o veřejná prostranství, zeleň, nakládání s odpady nebo o osvětlení ulic. Jde o základní úkoly každého města a Břeclav zde má rezervy. Chceme jít cestou postupného zvyšování kvality těchto služeb spolu se snižováním nákladů.

Jako mimořádně důležité téma podporující ekonomický růst našeho města i regionu spatřuji také oblast cestovního ruchu a s ním souvisejících služeb. V tomto segmentu chceme aktivně spolupracovat se zainteresovanými subjekty a Břeclav aktivně propagovat. I pokud jde o kulturu ve městě, bude tato pro nás důležitou oblastí činnosti. Město má kulturní instituce, funguje zde celá řada dobře pracujících sdružení, které město v jejich činnosti podporuje, mnohé kulturní události se však potýkají s nedostatečným zájmem veřejnosti, dílem i kvůli slabé propagaci nebo naopak pro termínové kolize jednotlivých akcí. V tomto nyní bude nová radnice pomáhat.

Věřím, že společným úsilím radnice a občanů se nám podaří mnohé z výše uvedeného realizovat. Přeji všem Břeclavanům příjemné prožití nadcházejících svátků vánočních a vše nejlepší v roce 2015.

Milan Vojta, M.A.
Místostarosta Břeclavi

reklama

autor: ANO

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.