Vojta (ANO): Vadí mi falešné moralizování od lidí, kteří sami mají máslo na hlavě

13.02.2016 13:17

Od 1. května dojde ke změně ve vedení města. Místostarostu Milana Vojtu nahradí ve funkci Svatopluk Pěček (oba ANO 2011).

Vojta (ANO): Vadí mi falešné moralizování od lidí, kteří sami mají máslo na hlavě
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Milan Vojta v lednu oznámil starostovi Břeclavi, že k poslednímu dubnu rezignuje na funkci místostarosty i na členství v městské radě. Tento krok byl reakcí na kritiku, která se na něj snesla za to, že se vloni v létě zúčastnil zájezdu pořádaného Spartou Praha na zápas Ligy mistrů. Sparta má přitom stejného majitele jako firma AVE, která před časem koupila majoritní podíl ve firmě Tempos, zajišťující pro Břeclav odpadové hospodářství.

„Kritizovanou cestu na fotbal jsem si objektivně vyhodnotil s tím, že jsem podcenil důsledky toho, jak na celou věc může být nahlíženo. Byla to chyba, která bohužel vedla ke vzniku pochybností a kritice. Beru si z toho osobní ponaučení. Ukončil jsem své působení v představenstvu firmy Hantály, která se rovněž zabývá odpadovým hospodářstvím.  Po důkladném zvážení dalších okolností, mezi které patří i dlouhodobější osobní neshody s některými z kolegů v koalici, jsem také učinil rozhodnutí k 30. dubnu ukončit i působení na funkci místostarosty Břeclavi. O tom jsem počátkem ledna informoval mé kolegy v hnutí ANO a zároveň starostu Břeclavi, který toto řešení přijal. Na celé věci mně osobně vadí falešné moralizování od lidí, kteří sami mají máslo na hlavě – těm chci ukázat, že na rozdíl od jiných se nehodlám držet své funkce za každou cenu. Pracovat pro město můžu a chci i bez vlastní kanceláře na radnici,“ uvedl Milan Vojta.

Na své členství v dozorčí radě firmy AVE Břeclav (dříve Tempos), v lednu také rezignoval zastupitel za ANO Martin Marták, který se zúčastnil zájezdu na jiný zápas fotbalové Sparty.

Na postu břeclavského místostarosty Milana Vojtu od května nahradí Svatopluk Pěček, který je v současnosti břeclavským radním a pracuje jako vyšetřovatel požárů u Hasičského záchranného sboru. Novým členem městské rady byl zvolen Lukáš Makovec (ANO 2011).

„Dohodli jsme se, že mé kompetence ve vedení města budou obdobné jako u Milana Vojty. Nadto bych se jako předseda dopravní komise rady města chtěl zaměřit i na problematiku dopravy a na spolupráci města se složkami integrovaného záchranného systému. V současné době jsem přes 30 let ve služebním poměru u Hasičského záchranného sboru. V období do začátku května bych se chtěl seznámit s městskou agendou a zaškolit i svého nástupce u Hasičského záchranného sboru,“ uvedl Pěček.

Starosta města Pavel Dominik k personálním změnám uvedl: „Jednali jsme o řešení vzniklé situace v rámci koalice několikrát. Je to výsledek konsenzuální. Na stole byly i jiné varianty, ale shodli jsme se na tom, že koalice bude pokračovat v dosavadním s tím, že dojde k těmto personálním změnám. Z mého pohledu je tato dohoda rozumná, přiměřeně tvrdá a jsem s ní spokojen. Věřím, že koalice v pozměněném složení bude pracovat ku prospěchu města. Panu Vojtovi děkuji za konstruktivní přístup k řešení této situace i za práci, kterou vykonal.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.