Volfová (ANO): Česká Lípa alibisticky unikla oprátce, kterou si chtěla sama navléct

22.03.2018 17:15

Komentář k plánovanému vstupu Města Česká Lípa do společného dopravního podniku s BusLine MAD Česká Lípa s.r.o.

Volfová (ANO): Česká Lípa alibisticky unikla oprátce, kterou si chtěla sama navléct
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Program jednání zastupitelstva Česká Lípa ve středu 21.3. 2018 nebyl schválen, a to ani přítomnými zástupci vedení města. Proč si odstřelilo vlastní program? Je to jen domněnka, ale je více než pravděpodobné, že nenašlo pro svůj návrh na vstup Města Česká Lípa do společného dopravního podniku s BusLine MAD Česká Lípa s.r.o., který byl na programu, dostatečnou podporu ve vlastních řadách a ani u spřízněných opozičních zastupitelů.

K tomuto bodu jsem měla připraveno mnoho výhrad. Postup města totiž rozhodně nevypadal tak, že by bylo jeho prioritou zajistit pro obyvatele České Lípy kvalitní veřejnou dopravu. O čemž svědčí například to, že mělo mít ve valné hromadě menšinu, zakázku chtělo dopravci přidělit napřímo díky skulině v zákoně a smlouva vypadala jako by si ji navrhl sám BusLine MAD Česká Lípa.

O co tu skutečně šlo? O komfort občanů nebo jen o teplá místečka na pozici jednatele a v dozorčí radě pro pár konkrétních lidí na dalších deset let? Celá akce, včetně dnešního skandálního jednání na zastupitelstvu v podání vedení města, si totiž v mnoha ohledech zásadně protiřečí. Vypadá to tak, že obyvatelé České Lípy jsou zase až na posledním místě. Bez jakékoliv jistoty, že bude veřejná doprava na další roky zajištěna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hannig (Rozumní): Chtěli nám zakázat přístup do lesů

16:02 Hannig (Rozumní): Chtěli nám zakázat přístup do lesů

Nebýt ombudsmana Stanislava Křečka (85), tak nečinností obou opozičních stran, jak ANO, tak SPD, sko…