Volfová (ANO): Kruhový objezd v ulici České mládeže bude konečně na pozemcích kraje

17.07.2018 22:56

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových bezplatně převede pozemky v hodnotě 304 800 korun pod okružní křižovatkou v liberecké ulici České mládeže Libereckému kraji. Díky tomu může kraj s pozemky volněji nakládat a zlepšovat dopravní obslužnost v katastru liberecké části Rochlice.

Volfová (ANO): Kruhový objezd v ulici České mládeže bude konečně na pozemcích kraje
Foto: archiv kandidátky
Popisek: zastupitelka České Lípy a jednička na kandidátce ANO v Libereckém kraji Jitka Volfová

„Trvalo to neuvěřitelné čtyři roky, ale hlavní je, že se nám to povedlo a že jde o bezúplatný převod. Kraj ušetří více než 300 tisíc korun a zároveň pro něj bude nyní jednodušší silnici udržovat a provádět na ní další úpravy,“ říká statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Kraj přestavěl křižovatku silnice I/35 a ulice České mládeže na kruhový objezd v roce 2014. Modernizace silničního úseku, jejímž cílem bylo zvýšit bezpečnost provozu v dané lokalitě, stála bezmála 42 milionů korun. Letos v červenci kraj zahájil rekonstrukci ulice České mládeže, která na okružní křižovatku bezprostředně navazuje. Přestavba více než kilometrového úseku silnice III/2784 by měla být hotová říjnu 2018 a vyjde kraj na téměř 38,5 milionu korun.

„O narovnání majetkoprávních vztahů, kdy nějaký objekt či komunikace kraje leží na cizím pozemku, usilujeme dlouhodobě. Převody pro kraj znamenají zejména méně administrativy a urychlení dalších projektů,“ vysvětluje náměstkyně s tím, že nejde jen o jednostranné převody, ale také o směny pozemků například s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.