Volfová (ANO): Nechceme budovat parkovací plochy na úkor zeleně

13.02.2021 17:46

Radnice plánuje zrevitalizovat další část sídliště Špičák.

Volfová (ANO): Nechceme budovat parkovací plochy na úkor zeleně
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Připravit projekt pro revitalizaci další části největšího českolipského sídliště Špičák chce město Česká Lípa, konkrétně se jedná o problematické místo otočky autobusů v Dlouhé ulici. Než se radnice pustí do přípravy projektu, chce najít nejvhodnější místo pro bezpečné parkování vozidel, které nyní parkují v prostoru otočky a jejím nejbližším okolí. S tím by měla městu pomoci srovnávací studie parkovacích domů v této lokalitě.

Anketa

Který z lídrů sněmovních stran ve vás vzbuzuje největší důvěru?

39%
0%
1%
45%
3%
hlasovalo: 28554 lidí

Lokalita otočky v Dlouhé ulici je problematická hned z několika důvodů. Autobusy se zde otáčejí v místě, kde parkuje velké množství aut a zároveň se zde po silnici pohybují chodci, protože zde není chodník.

„V místě otočky autobusů v Dlouhé ulici se dostáváme do problému s místem, protože přímo zde není dostatek prostoru pro vybudování parkoviště. Je tedy nutné místa pro parkování vybudovat jinde. Nejvhodnějším řešením tohoto problému je tak stavba parkovacího domu v blízkosti otočky,“ uvedl místostarosta České Lípy Martin Brož.

Místa, kde by mohl být parkovací dům vybudován, jsou vytipována dvě – jedno se nachází na louce pod denním stacionářem (bývalou ZŠ) v Hradecké ulici, druhé na místě bývalé školky v Dlouhé ulici č.p. 2598. „Uvědomujeme si, že v budově bývalé školky v Dlouhé ulici je v pronájmu několik subjektů.  Pokud by tato lokalita byla zvolena jako nejvhodnější pro vybudování parkovacího domu, počítáme s tím, že budeme s pronájemci jednat a pokusíme se jim nabídnout jiné odpovídající prostory. Zároveň je třeba upozornit, že příprava projektu zabere nějaký čas, takže samotná stavba by mohla být realizována zhruba v horizontu dvou let. Je tedy dostatek času vše projednat,“ ujistil místostarosta Martin Brož.

„Chápeme potřebu občanů mít u svého domu kapacitní parkoviště, zároveň však nechceme budovat parkovací plochy na úkor zeleně, proto jdeme cestou parkovacích domů. Před samotnou realizací si chceme být jisti, že vybereme správnou lokalitu, a proto necháme zpracovat srovnávací studii, která vyhodnotí, které místo je k vybudování domu vhodnější. Ze studie se zároveň dozvíme předpokládanou budoucí kapacitu parkovacího domu a finanční náklady na výstavbu,“ doplnila starostka České Lípy Jitka Volfová.

Veřejnou zakázku na zpracování této studie přidělili českolipští radní na svém lednovém jednání firmě H.A.N.S. stavby, a.s. za nabídkovou cenu 134 tis. Kč. Studie by měla být hotová v dubnu letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.