Volfová (ANO): Současné zákony převody bytů už řeší

22.09.2020 18:30

Zastupitelé hnutí ANO na dnešním zasedání krajského zastupitelstva podpořili návrh kraje na změnu zákona č. 211/2000 Sb., o Státním fondu podpory investic a dalších souvisejících zákonů, který by měl vyřešit problém nájemníků s byty a vlastnickými právy nejen v Liberci, ale také v Jablonci nad Nisou a dalších městech. Podle zastupitelů hnutí ANO ale kvůli tomu není třeba stávající zákony měnit.

Volfová (ANO): Současné zákony převody bytů už řeší
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

„Primárně nejsme proti zákonodárné iniciativě kraje, ale preferujeme jinou a mnohem rychlejší cestu, jak majitelům dotčených bytů pomoci a celou situaci definitivně vyřešit, než je dlouhý legislativní proces. Ta spočívá ve zpracování výkladového stanoviska k již platným zákonům, které mají připravit dotčená ministerstva,“ říká statutární náměstkyně Jitka Volfová.

Stanovisko má být založeno na tom, že porušením povinnosti péče řádného hospodáře územního samosprávného celku není takové nakládání s majetkem obce, které sleduje jiný důležitý zájem obce, který je řádně odůvodněn. Tím může být i rozvoj dané obce.

„Problematiku dlouhodobě řešíme s ministerstvem financí, ministerstvem pro místní rozvoj a ministerstvem vnitra a s výkonnou ředitelkou Svazu měst a obcí Radkou Vladykovou. Hodně nám pomohl poslanec David Pražák. Na posledním jednání, které se konalo 17. září, bylo dohodnuto, že ministerstvo pro místní rozvoj vyvine patřičnou iniciativu, aby bylo stanovisko k již uzákoněným paragrafům zpracováno. Otázkou proto zůstává, zdali je vůbec reálné, že se parlament bude krajským návrhem zabývat,“ uzavírá Jitka Volfová.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.