Volfová: Policie se po deseti letech konečně probudila?

28.01.2014 19:20

Česká Suverenita sice kvituje fakt, že Protikorupční policie pokračuje ve vyšetřování kauzy privatizace OKD, ale vůbec nechápeme, proč po třech letech odhaluje skutečnosti, které jsou podrobně popsány v trestním oznámení ze 7. března 2011.

Volfová: Policie se po deseti letech konečně probudila?
Foto: Archiv Jany Volfové
Popisek: Jana Volfová

Předsedkyně České Suverenity Jana Volfová před skoro třemi lety podala na tehdejšího předsedu ČSSD a další osoby trestní oznámení pro podhodnocenou privatizaci OKD. Jsme proto potěšení, že policie konečně na základě našeho podnětu začala privatizaci OKD šetřit.

„Je mi jen líto, že policie řeší tuto kauzu tak liknavě. Při rychlejším postupu policie a státního zastupitelství bylo možno již dávno vyřešit situaci lidí, kteří bydlí v bytech OKD. Lidé, kteří v nich celý život žijí a měli je podle smlouvy mezi státem a panem Bakalou získat do osobního vlastnictví. A především by stát měl finanční prostředky na řešení současné kritické situace horníků z dolů OKD,“ řekla dnes předsedkyně ČS Jana Volfová.

„Přesto pevně věřím, že policie bude konat a všichni viníci se dostanou před soud. A z jejich majetků se pak nahradí státu to, o co jej svým jednáním připravili,“ dodala Volfová.

TZ z 7. března 2011

Jana Volfová podala dnes (7. 3. 2011) trestní oznámení na lidi, kteří se podíleli na prodeji OKD. Jedná se o tehdejšího ministra financí Bohuslava Sobotku, který byl osobou odpovědnou ve vládě ČR za privatizaci majetkové účasti státu ve společnosti OKD, a.s., a další osoby, které tuto věc měly na starosti na ministerstvu financí ČR, např. Mgr. Igora Fojtíka, ředitel odboru privatizace majetku státu, členy vlády ČR z 23. 3. 2004 (vláda premiéra Vladimíra Špidly) a z 15. 9. 2004 (vláda premiéra Stanislava Grosse), kteří rozhodli o privatizaci majetkové účasti státu ve společnosti OKD, a.s., za cenu, která nebyla cenou tržní, představitele Fondu národního majetku ČR, Pavla Kutu, II. místopředsedu výkonného výboru FNM, JUDr. Libora Lukáška, člena výkonného výboru FNM, představitele ÚOHS Mgr. Kamila Rudoleckého, ředitele odboru veřejné podpory; znalce ze společnosti VOX CONSULT, s.r.o., zejm. prokuristu Dr. Ing. Rudolfa Douchu, který je podepsán pod znaleckým posudkem; představitele společnosti KARBON INVEST, a.s., Ing. Viktora Koláčka a Ing. Petra Otavu, CSc a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká Suverenita

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…