Volný (ANO): Článek o mých funkcích? Jen ubohý útok

31.07.2015 15:59

Reakce na článek na ParlamentníchListech.cz Tajemník, tři asistenti, desítky funkcí a syn ve vedení juniorky ANO. Další z Babišových věrných ukázal, že líp už se má

Volný (ANO): Článek o mých funkcích? Jen ubohý útok
Foto: ANO
Popisek: Jan Volný

Nevím, jestli má smysl reagovat na článek pana Tomáše A. Nového uveřejněný tuto středu na Parlamentních listech. Jde totiž o standardní materiál, který nemá za cíl nic jiného než házení špíny. Pokud vezmeme v potaz, kdo tento server spoluvlastní (majitel firmy Synot, pan Ivo Valenta), a pokud si vezmeme, kdo se snaží ve sněmovně prosadit normy, které v Česku zpřísňují pravidla pro hazard (tedy i pro Synot), pak je vlastně tento článeček psaný na zakázku majitele docela logický. Přesto se zde pokusím největší lži a zavádějící informace pana redaktora vyvrátit.

Ponechám stranou bláboly o tom, jaký probíhá v ANO na západě Čech boj a kdo tvrdí, že jsem "zajímavá postava". Ponechám stranou také blábol o tom, jak se mám teď konečně líp. Kdyby si pan redaktor zjistil, že jsem pracoval na poměrně vysoké pozici v soukromé sféře, snadno by si spočítal, že se v politice rozhodně lépe nemám.

Ale věcně: To, že je někdo místopředsedou strany nebo hnutí a zároveň poslancem, je podle mě docela běžná věc. Za běžné považuji i to, že je někdo ve vedení hnutí kraje, za který do sněmovny kandidoval. Obě mé stranické funkce jsou neplacené, takže se "mám líp", jen co se týče množství práce.

Svoji neznalost dává pan redaktor na odiv i při výčtu mých "mnoha poslaneckých asistentů". Ve sněmovně je na asistenta rozpočet 35 875 korun měsíčně. Je tedy úplně jedno, zda má někdo za tuto částku asistenta jednoho, tři nebo deset. Protože mám kancelář v Tachově a v Plzni, aby mne tam mohli voliči navštěvovat, mám v těchto kancelářích také asistentky, aby měl tamní voliče kdo přijímat. Obě pracují za čtvrtinu uvedeného platu. Asistentka ve sněmovně pracuje za polovinu.

Pokud autor dále píše o "mém tajemníkovi" Janu Markovi, má zřejmě na mysli krajského manažera Michala Marka, který má na starosti zázemí hnutí v Plzeňském kraji a zodpovídá se hlavnímu manažerovi v pražské centrále. Žádného tajemníka tudíž nemám a nepotřebuji.

A nyní mé "funkce" ve sněmovně. Jediný, za který dostávám příplatek jako každý místopředseda výboru, je můj post místopředsedy ve výboru zemědělském. Ty další, jako třeba mé předsednictví podvýboru pro daně, cla a loterie, které štve asi vydavatele Parlamentních listů nejvíc, jsou funkce neplacené. Pro edukaci autora je nutno dodat, že podvýbory jsou součástí výborů, ale "rozepsané" to samozřejmě v jeho článku o mých mnoha funkcích vypadá lépe. Co je meziparlamentární skupina, asi panu redaktorovi nevysvětlím, nicméně ani členství v ní není žádná funkce, natož placená.

Douška závěrem: Právě proto, že mám docela dost práce a se svými voliči se setkávám ve svém regionu osobně, se možná tak moc nesoustředím na vytváření svého mediálního obrazu po sítích. Myslím, že má práce třeba na zákonu proti hazardu (říká se mu o loteriích) vypovídá víc než nějaký Facebook či webové stránky, kde by autor tak rád našel něco pikantního. O tom, že jsem "Faltýnkovým mužem pro oblast dopravy" jsem popravdě nevěděl, ani jsem o tom v životě neslyšel. Zmínku o svém synovi v závěru článku už beru jen jako takový ubohý faul, který jen dokládá to, k čemu má uvedený materiál vycucaný na přání vydavatele z autorova prstu vlastně sloužit.

Jan Volný, místopředseda hnutí ANO a držitel dalších mnoha neplacených funkcí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…