Volný (ANO): Uvědomujete si, že poslanec je nadřízený ministerstvu?

10.04.2024 19:05

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 10. dubna 2024 k zákonu o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti

Volný (ANO): Uvědomujete si, že poslanec je nadřízený ministerstvu?
Foto: ANO
Popisek: Jan Volný

Kolegové, kolegyně,

nebudu hodnotit správnost nebo nesprávnost tohoto návrhu a této materie. Mě trošičku vytočilo vyjádření pana předsedy Žáčka, který řekl přesně toto. Pokud nebudeme segregovat lidi, kteří budou na výboru, a nevytřídíme ty lidi, kteří tam mají být podle našeho mínění, tak se může stát, že ti ministerští pracovníci nám ty informace prostě neřeknou. Pane předsedo, jak tohleto můžete říct?

Takže tam bude řada úředníků, kteří je budou vědět a neřeknou to poslancům. Uvědomujete si, že poslanec je nadřízený ministerstvu, že poslanci v podstatě schvalují vládu?

Takže tady je 200 lidí, kteří jsou řádně zvoleni a nemůžou mít informaci, protože kdejaký úředník ji má a ten úředník si sám rozhodne podle toho, jestli řekne - no jo, tady je moc lidí - co řekne a co neřekne? No, kde to jsme? Jak toto můžete říct?

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.