Volný (SPD): Teď zrovna mám pocit, že právě pan Kalousek je symbol politicko-podnikatelské mafie

12.12.2017 19:50

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny dne 12. 12. 2017 k návrhu na zřízení vyšetřovací komise k OKD

Volný (SPD): Teď zrovna mám pocit, že právě pan Kalousek je symbol politicko-podnikatelské mafie
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Ještě jednou dobrý večer, dámy a pánové, na druhý pokus. Nevím, proč zrovna teď mám pocit, že právě můj předřečník je takovým symbolem oné politicko-podnikatelské mafie, zřejmě tak nějak tuším, proč nepodpoří sestavení naší vyšetřovací komise.

Nicméně začnu tam, kde jsem skončil. Je nutné ustanovit tuto komisi, protože tímto nejenže dostaneme konečně zjistit pravdu o tom, co se stalo, ale snad i dokážeme vyslat jasný signál k jistým politicko-podnikatelsko-mafiánským kruhům a tímto zabránit tomu, abychom nemuseli v budoucnu ustanovovat další dvě vyšetřovací komise, a to vyšetřovací komisi o tom, proč opět ČSSD, jmenovitě pan ministr vnitra Chovanec ve spolupráci s panem Bakalou, pronajala 21 havířských bytů imigrantům z rizikových zemí, jako je Irák, Sýrie a Afghánistán. Imigrantům, kteří se jaksi při dodržování evropských a našich zákonů zřejmě neměli jak legálně dostat ze svých zemí až do Havířova, aniž by se mezitím octli v některé jiné bezpečné zemi, snad pouze s výjimkou toho, že bychom je k nám do Moravskoslezského kraje sami importovali, importovali z jiných zemí třeba vojenským speciálem.

Snad nikdy nikdo z nich neprovede v Evropě nic, co by posléze vedlo ke vzniku podobné komise. A snad medializace i této komise o OKD povede k tomu, že už si nikdy jakýkoliv ministr jakékoliv vlády nedovolí takto drze za zády občanů konkrétního regionu ohrožovat jejich bezpečnost.

Také doufám, že ustavení této komise zabrání tomu, abychom museli v budoucnu zřizovat komisi na vyšetřování vytunelování zásob lithia či zdůvodňování, proč vyplácíme miliardy odškodnění nějaké nadnárodní společnosti, protože se nám opět rýsuje vazba mezi ČSSD a panem Bakalou a onou australskou firmou s globálním kapitálem, která si může kdykoliv otevřít pobočku v Kanadě nebo být kanadskou firmou koupena a posléze nás vydírat podle smlouvy CETA.

Jsem si prakticky jist tím, že podobný scénář nedokáže spolehlivě vyvrátit žádný slovutný člen této Poslanecké sněmovny ani člen vlády ani současný či budoucí premiér. Podpisem CETA jsme otevřeli Pandořinu skříňku a dnes můžeme pouze čekat, kdy a jak budeme za tuto chybu platit.

Nezbývá mi než doufat, že naše BIS bedlivě sleduje, analyzuje, a zodpovědné osoby budou konat. Dnes jsme těmito zodpovědnými osobami my. A já nás všechny žádám o podporu zřízení vyšetřovací komise pro OKD. Je to správná věc sama o sobě a může nám ušetřit spoustu problémů do budoucna.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…