Vondra (ODS): Evropský parlament rozhodne o zákazu používání olova ve střelných zbraních

24.11.2020 17:33

Evropský parlament dnes projedná námitku proti rozhodnutí Evropské komise zakázat využívání olověných broků při lovu v mokřadech. Podle Alexandra Vondry je tento návrh Komise špatně připraven a negativně zasáhne důvěryhodnost EU.

Vondra (ODS): Evropský parlament rozhodne o zákazu používání olova ve střelných zbraních
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandr Vondra

„V Česku je používání olova v mokřadech chráněných Ramsarskou úmluvou zakázáno už několik let a je to tak správně, protože tyto oblasti jsou hnízdišti vzácného ptactva. Další legislativní opatření není nutné. Návrh, s nímž přišla Evropská komise, je problematický. Za prvé definuje mokřady příliš extenzivně a může zbytečně komplikovat činnost lovců i sportovních střelců. A za druhé je zjevným nakročením k absolutnímu zákazu olova nejen pro střelce, ale i rybáře. Na takovém zákazu by sice vydělali výrobci zbraní a střeliva, ale půl miliónu českých rybářů a myslivců by vystavilo nutnosti kompletně a nákladně přezbrojit. EU si tak vyrobí další velmi početnou skupinu kritiků a nepřátel,“ uvedl europoslanec a místopředseda ODS Alexandr Vondra.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…