Vostrá (KSČM): Dvakrát měř, jednou řež platí i pro premiéra

05.02.2014 9:23

Bohuslav Sobotka ve snaze věnovat se chvíli jinému tématu než obsazování pozic ve vládě si odskočil na večerní návštěvu Brna. Rozhodl se totiž podpořit výstavbu velkoskladu americké společnosti Amazon a to i s vládní garancí výstavby dálničního přivaděče.

Vostrá (KSČM): Dvakrát měř, jednou řež platí i pro premiéra
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Ostatní developeři by teď mohli právem cítit potřebu jít za premiérem, jestli jejich projekty také takto podpoří a připraví jim třeba sjezdy z dálnic. Doufám, že se před Úřadem vlády nebudou tvořit fronty developerů a zahraničních investorů. Bohuslav Sobotka se vyjádřil zároveň i k tomu, že se ve velkoskladu vytvoří mnoho nových pracovních míst. To je samozřejmě velmi kladný bod. Pevně věřím a doufám, že budou existovat ve smlouvě vymahatelné závazky od Amazonu ohledně vytvoření pracovních míst a řešení dopravní situace, kterou velkosklad znatelně ovlivňuje. Již v minulosti vláda České republiky podobně narychlo finančně podpořila například vznik továrny LG Philips v Hranicích na Moravě. Výsledkem bylo, že továrna zaměstnala třetinu slibovaného počtu zaměstnanců a navíc najímala levnou zahraniční pracovní sílu. Dnes je provoz této továrny dokonce ukončen, i když stát tato hurá akce stála přes 1,6 miliardy korun. Doufám tedy, že premiér přistupuje odpovědně k tomuto projektu, protože stavba skladu Amazonu může mít kritický dopad jak na dopravu kolem Brna, tak i na už tak přetíženou dálnici D1. Takzvaně dvakrát měř, jednou řež. Pracovní místa jako kompenzace pro naše občany musí být vymahatelně garantovaná, aby nám nezůstaly pouze rozryté dálnice a okruhy plné kamionů pro sklad plný levné zahraniční pracovní síly a naši občané jako již mnohokrát v minulosti splakali nad výdělkem.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…