Vostrá (KSČM): Hudečkovo parkovací fiasko

29.07.2014 8:47

Příprava nových parkovacích zón v Praze pod vedením primátora Hudečka připomíná ze všeho nejvíce nějakou tragikomickou frašku.

Vostrá (KSČM): Hudečkovo parkovací fiasko
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Je to smutné o to více, když si uvědomíme, že parkování je pro většinu Pražanů a návštěvníků Prahy jedním z nejpalčivějších problémů současného života v hlavním městě. Své o tom ví nejen obyvatelé širšího centra nebo panelových sídlišť, ale téměř každý, kdo si někam někdy potřeboval zajet - k lékaři, na návštěvu, za nákupem a podobně - a měl to štěstí, že při tom narazil na neproniknutelnou bariéru v podobě modrých zón, které už dnes nutně potřebují zásadní revizi. Je ale jisté, že od Hudečkových lidí takové zázraky, jako je vyřešení nějakého problému, čekat nemůžeme. Naposledy se jeho podřízení vyznamenali minulý týden, kdy fakticky ztroskotala příprava nové koncepce zón placeného stání. Ta měla odstartovat v září pilotním (v podstatě testovacím) provozem ve třech městských částech, z nichž zůstala v pilotním projektu jediná - Praha 6. Praha 8 byla z pilotu vyřazena poté, co se ohradila proti nelogickému rozdělení Karlína na poloviny, z nichž jedna měla být regulována a druhá nikoliv. Praha 5 vystoupila z pilotu sama, protože magistrát ji o ničem neinformoval. A je jisté, že v září se rozhodně nic nestihne ani v Praze 6, protože ještě ani nevydává parkovací karty ani neosazuje značky, což nejsou úpravy na týden. Celková koncepce, kterou současná Rada plánovala zavést, příliš dobrá nebyla, k žádnému komplexnímu řešení se Rada primátora Hudečka za ten rok a půl, co na to měla, nedostala. Avšak nabízela alespoň naději na rozšíření stávajících modrých zón (s kosmetickými vylepšeními), což by v dnešní zoufalosti s parkováním jednotlivé městské části Prahy zřejmě přesto rády využily. Jak ovšem již dnes víme, přinejmenším pro toto volební období skončil pokus o zlepšení situace s parkováním v hlavním městě nezdarem.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…