Vostrá (KSČM): Komunální volby rozhodnou o kvalitě života v našem okolí

28.07.2014 11:30

Účast voličů v letošních volbách do Evropského parlamentu byla rekordně nízká, což svědčí o malé atraktivitě těžko uchopitelného úřadu, který je nám vzdálen téměř tisíc kilometrů. Letos nás však čekají ještě jiné volby a ty budou svojí „blízkostí“ občanům přesným opakem těch evropských.

Vostrá (KSČM): Komunální volby rozhodnou o kvalitě života v našem okolí
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Volby do obecních zastupitelstev na radnicích, které proběhnou 10. a 11. října, jsou možná ty nejdůležitější, které voliče čekají: rozhoduje se v nich přímo o podobě místa, v němž žijeme, kde trávíme podstatnou část svého času a kde se chceme cítit dobře.

Můžeme v nich rozhodnout o budoucím starostovi své obce a o jejím směřování po celé čtyři roky, vystavit vysvědčení současné radnici – a pokud neuspěla, tak ji vyměnit. Což za pár chvil strávených volbami rozhodně stojí.

KSČM má jasná východiska pro komunální politiku, která už po léta prosazuje. Ať už jde o téma zběsilých privatizací obecních bytů, ačkoli by měly obce naopak vytvářet podmínky pro uspokojení potřeby bydlení pro své obyvatele, a pokud se jich velká část již rozprodala, musí podporovat výstavbu nových družstevních domů, které pomohou hlavně mladým rodinám. Nebo problémy s umístěním dětí do školek, přitom právě tomu může dobře fungující radnice předejít zvýšením jejich kapacity.

Vedle toho je potřeba podporovat organizace, které zajišťují volnočasové aktivity dětí, a opravovat či stavět nová hřiště. Samozřejmou součástí programu KSČM je také podpora těch, kteří se dostanou do složité životní situace. I zde má obec široké možnosti, jak pomáhat – ať už jde o různé asistenční služby pro seniory nebo zdravotně postižené, tak o výstavbu potřebných zařízení sociálních služeb, pokud na to má dostatečné kapacity.

Možnosti, které obce pro zlepšování života svých občanů mají, jsou omezené, ale o to více viditelné. Proto je pro nás všechny důležité nenechat to jen na ostatních a ke komunálním volbám určitě přijít.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…