Vostrá (KSČM): Marcel Chládek - represe a tresty

20.04.2014 6:33

Množí se brutální útoky jak na vychovatele, tak učitele. Učitelé a vychovatelé by měli mít status chráněné osoby, takže útočníky by čekaly přísnější tresty.

Vostrá (KSČM): Marcel Chládek - represe a tresty
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Ministr argumentuje tím, že mladí ve výchovných ústavech jsou již prakticky nenapravitelní. Mnozí odborníci však hovoří o tom, že příčina takového chování dětí je někde hluboko v minulosti a zajisté mají pravdu. Rozhodně se jedná o velmi líbivé gesto, které však nemá téměř žádný výchovný charakter pro ony mladé. Jen mizivé procento se jich zalekne a ti ostatní v afektu udělají to, co si umanou. Patrně nedojde ani k nižšímu procentu ohrožení vychovatelů a učitelů. Chládek však dává za pravdu těm, kteří požadují zavést tři typy zařízení těchto ústavů podobně jako u věznic – lehčí, středně těžké a nejtěžší. A já bych se přimlouvala za to, aby dětem byla od mala věnována mnohem větší pozornost a rodinám, které mají problémy, se více věnovali sociální pracovníci a stát řešil i finanční problémy těchto rodin a děti tak od mala neviděly trestnou činnost jako vzor rychlého nabytí věcí, po kterých touží. Zamyslete se, pane ministře, nad tím, že člověk se nerodí jako zločinec.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM poslankyně PSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…