Možná bychom se tak vyvarovali i obezitě, která nás mnohdy trápí, a nesmyslně drahým dietám, které organismus spíše poškozují, nežli pomáhají. Začínáme také kopírovat celosvětový trend - nakupovat lokální a sezónní potraviny. Podle průzkumů až 95 % dotázaných v létě naopak zeleninu a ovoce konzumuje. Takzvané zdravé stravování nejvíce akceptují lidé od 18 – 26 let. Na co však bereme největší zřetel je konzumace ovoce a zeleniny u našich dětí. Na to tedy opravdu nezapomínáme a jsme ochotni obětovat značné finanční prostředky, abychom dětem zajistili zdravý vývoj. Tento trend je velice dobrý, protože naše děti pak i v dospělosti zeleninu a ovoce běžně konzumují. A tak dnes, kdy máme k dispozici farmářské trhy i dostatek ovoce a zeleniny v obchodech, nezapomínejme ani sami na sebe a snažme se zeleninu a ovoce využívat co nejvíce ve své denní spotřebě.
Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM
Ing. Miloslava Vostrá
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: KSČM