Vostrá (KSČM): Ovoce a zelenina by nám neměly chybět

22.07.2014 10:26

Česká republika patří mezi nejmenší konzumenty ovoce a zeleniny. Což je opravdu škoda, protože zásoby vitamínů bychom měli rozhodně doplňovat po celý rok.

Vostrá (KSČM): Ovoce a zelenina by nám neměly chybět
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Možná bychom se tak vyvarovali i obezitě, která nás mnohdy trápí, a nesmyslně drahým dietám, které organismus spíše poškozují, nežli pomáhají. Začínáme také kopírovat celosvětový trend - nakupovat lokální a sezónní potraviny. Podle průzkumů až 95 % dotázaných v létě naopak zeleninu a ovoce konzumuje. Takzvané zdravé stravování nejvíce akceptují lidé od 18 – 26 let. Na co však bereme největší zřetel je konzumace ovoce a zeleniny u našich dětí. Na to tedy opravdu nezapomínáme a jsme ochotni obětovat značné finanční prostředky, abychom dětem zajistili zdravý vývoj. Tento trend je velice dobrý, protože naše děti pak i v dospělosti zeleninu a ovoce běžně konzumují. A tak dnes, kdy máme k dispozici farmářské trhy i dostatek ovoce a zeleniny v obchodech, nezapomínejme ani sami na sebe a snažme se zeleninu a ovoce využívat co nejvíce ve své denní spotřebě.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL