Vostrá (KSČM): Pokřivená celebrita David Rath. Do mučedníka má daleko

19.11.2013 8:44

Tak se nám v posledních dnech zrodila nová star. Vídáme ji skoro častěji, než když byla vysoce aktivní v politice.

Vostrá (KSČM): Pokřivená celebrita David Rath. Do mučedníka má daleko
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Někdejší bývalý člen ODS, poté vysoký představitel sociální demokracie a hejtman Středočeského kraje David Rath je po svém propuštění z vazby velmi aktivní a dostává k tomu i značný prostor. Rath se snaží působit a vystupovat jako mučedník, na kterého justice ušila jakousi boudu, protože byl údajně nepohodlný politik. To je vskutku velmi zvláštní interpretace skutečnosti, že byl Rath přistižen, jak od svých přátel přebírá sedm miliónů v krabici, a že se poté navíc začaly objevovat desítky miliónů v podlahách či v zavařovačkách od okurek.

Ať mi každý odpustí, ale to asi není normální situace. Naopak to vypadá, že kraj pravděpodobně pod vedením Ratha vytvářel zakázky na míru různým firmám, které potom poskytovaly finanční výhody pro skupiny lidí kolem Davida Ratha, či jak říká Rath pokladně sociální demokracie. Ať je to tak či tak, je to trestuhodné, a nikoliv hodné nějakého obdivu. Je proto asi nutné si znovu připomínat, že pokud člověk vyvádí peníze z veřejných zakázek, tak zároveň okrádá nás všechny v této zemi (v tomto konkrétním případě minimálně občany Středočeského kraje).

Pro nás všechny je pozitivní, že orgány činné v trestním řízení nepodléhají politickým vlivům, nehledí na politickou příslušnost a moc. Dejme jim proto prostor k dokončení práce a doufejme, že zdlouhavé soudní řízení bude brzy u konce a v kauze rádoby „mučedníka“ Davida Ratha bude konečně jasno.

Ing. Miloslava VOSTRÁ, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…