Vostrá (KSČM): Prohry Bohuslava Sobotky

27.07.2014 9:13

Tento týden byl z hlediska české politiky po čase znovu výživnou ukázkou povolebního postavení sociálních demokratů Bohuslava Sobotky. Poukázal na zásadní problémy současného premiéra, který by měl být z nominálního hlediska vůdčí silou koalice, ale jak víme, skutečnost je jiná.

Vostrá (KSČM): Prohry Bohuslava Sobotky
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

První, k čemu došlo, je, že Bohuslav Sobotka prohrál už další v řadě personálních sporů v koalici a neprosadil svého kandidáta na pozici evropského komisaře. Bylo skoro od počátku jasné, že to takto dopadne, ale přesto si neodpustil nesmyslné tanečky kolem. Dalším z problémů Bohuslava Sobotky je nejednotnost ve vlastní straně, která se tento týden projevila při projednávání vládní novely o spotřebních daních. Poslanci jeho vlastní strany úspěšně „propašovali“ do vládního návrhu vlastní úpravu, která nebyla po chuti zvláště ministrovi financí a nebyla konzultována ani s vedením ČSSD. Ve sněmovně vznikl chaos a  začaly se porušovat standardní procedury. Vzhledem k tomu, že se jednalo o docela početnou skupinu poslanců ČSSD, tak nám to znovu obnažilo Sobotkův problém ve vlastním poslaneckém klubu. Letošní léto je pro premiéra nevlídné.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…