Vostrá (KSČM): Sobotkovo referendum aneb jak nenaštvat koalici

16.06.2014 10:30

S halasnou prezentací s nádechem maximální demokracie proklamuje ČSSD referendum o tom, jakou představu bude strana v dalším období mít o svém směřování.

Vostrá (KSČM): Sobotkovo referendum aneb jak nenaštvat koalici
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Demokratické zásady berou za své, zřejmě až tak zvědavé vedení strany na názor svých členů není. Spíše počítá s tím, že nejen členové, ale i občané už zapomněli na volební sliby ohledně referenda o církevních restitucích. Jeroným Tejc patrně nepostihl celkový cíl tohoto referenda a na chvilku uvěřil, že bude dobré angažovat se v jeho obsahu. Se zlou se však potázal. Nápad na dotaz týkající se restitucí byl velmi rychle zamítnut, jen to zdůvodnění nějak pokulhává. Prý by tato otázka způsobila rozkol v koalici. Bláhoví občané ve své naději, vkládané v levicového premiéra, jen nevěřícně kroutí hlavou. Že by až tak nešlo o zastání se těch, kteří dali ČSSD své hlasy, ale spíše o udržení si vysokých postů ve vládě? Patrně ano, jinak si totiž nejde argumentaci Bohuslava Sobotky vysvětlit. Je otázkou, zdali to budou akceptovat členové strany a jak na to zareagují občané v nadcházejících volbách do Senátu Parlamentu ČR a také v komunálních volbách. Všichni budeme více přemýšlet o tom, zdali jde o skutečný program, který chce ČSSD dodržet či jen o volební lákadlo, aby dostala hlasy.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…