Vostrá (KSČM): Strašidlo Opencard

25.04.2014 8:35

Noční můra, která provází Prahu již mnoho let, se jmenuje Opencard. Primátoři se vystřídali a Opencard opět vyplula na scénu. Kauza, která snad nikdy neskončí.

Vostrá (KSČM): Strašidlo Opencard
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Zřejmě znamenala pro mnohé hvězdné zisky, pro mnohé zase spoustu problémů, které odmítala pražská garnitura vedoucích představitelů řešit. Policie navrhuje kvůli tomuto projektu obžalovat radní. Údajně obvinění čelí současný i bývalý primátor, tedy Tomáš Hudeček ( TOP 09 ) a Bohuslav Svoboda ( ODS ). Spolu s dalšími však svou vinu kategoricky odmítají. Policie podezírá bývalé a současné radní z TOP 09 a ODS z porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže. Obvinění se týká zakázky pro firmu Haguess. Vybrána byla bez uveřejnění, kdy magistrát oslovil pouze tohoto jednoho dodavatele. Chybí zde tedy evidentně vypsání otevřené soutěže a tím, že toto neučinili, způsobili městu Praha škodu téměř 25 milionů korun. Obvinění protestují, policie však trvá na svém. Kdyby takto jednali všichni představitelé českých a moravských měst a obcí, museli bychom konstatovat, že zákony pro nás nic neznamenají. Argumenty exprimátora Svobody, že se jedná o politickou zakázku, jsou opravdu nesmyslné. Opencard má splňovat funkci tramvajenky či průkazky do knihovny. Projekt začal v době, kdy v Praze vládl Pavel Bém ( ODS ). Od té doby se táhne řada pochybností, jak byly přidělovány zakázky v rámci Opencard. Tento tolik diskutovaný projekt stál zhruba 1,25 miliardy korun. Je tedy skutečně na čase udělat i v tomto pořádek.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…