Vostrá (KSČM): Vraťme se k tradicím

07.07.2014 9:18

Vnější obraz dědečků a babiček se v naší společnosti značně změnil. Před lety byla péče o vnoučata pro prarodiče takřka samozřejmostí. Dnes již je nevidí tak často a důvodů, které toto zapříčiňují, je několik.

Vostrá (KSČM): Vraťme se k tradicím
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Lidé své rodiny zakládají v pozdějším věku a snaží se mít samostatné bydlení, v mnoha případech daleko od svých rodičů. Babičky naopak omládly a udržují si pracovní zařazení a už tolik nechtějí být babičkami na plný úvazek. Důsledkem tohoto je však také, že podle odborníků si každý třetí senior připadá osamoceně a špatné je to i pro děti, které přicházejí o kontakt s jinými životními hodnotami a zkušenostmi. Největším problémem je odloučení prarodičů a jejich vnoučat vzdáleností jejich bydlišť. Podle lékařů je péče o vnoučata jednou z velmi dobrých a užitečných aktivit. Bohužel v naší uspěchané době mnohé děti vlastně ani nevědí, jak staří lidé vypadají, jak se chovají, co je zajímá a co mají rádi. Děti, které nepřichází do běžného kontaktu se staršími lidmi, se k nim mohou chovat negativně. Někdy se jich dokonce obávají. A to bychom měli zásadně změnit. Děti babičky a dědečky potřebují. Jsou trpělivější, laskavější a mají více času, který nám, rodičům, tolik chybí.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce