Vostrá (KSČM): Život je dar

15.04.2014 6:24

Žijeme v moderním světě plném počítačů, moderních technologií, a když si zavoláme záchranku, přes všechny tyto moderní vymoženosti bloudí po Praze.

Vostrá (KSČM): Život je dar
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Naposledy s ženou, která se otrávila. Jeden případ se dozvíme, mnohé z nich však zůstanou v utajení. Kdo by se chlubil tím, že nezvládne přijmout pacienta a nemocnice si jej přehazují jako horký brambor. Moderní svět a rychlost dnešního života nás vedou tak trochu k lhostejnosti, ale když ta lhostejnost a nechuť hledat řešení ohrožuje lidský život, je to trestuhodné. Často slyším stížnosti, když hovořím s občany, že sanitka nedojela včas, nebo přijela bez lékaře. Věřte, že laik těžko odhadne třeba u dítěte, kdy je to vážné a kdy je možné dojet prostě na pohotovost a nezatěžovat záchranku. Moderní stát se hodnotí podle toho, jak se stará o nemocné, seniory a handicapované občany. V posledních letech mám pocit, že není příliš čím se chlubit. Rodiče handicapovaných dětí hledají pomoc u jiných v rámci sbírek darů. Každý z nás rád pomůžeme, ale nepřipadá vám trochu smutné, že to, co dítě potřebuje, nedokáže zajistit náš stát? Možná by stačilo zapřemýšlet o kauzách typu ProMoPro, Opencard atd. a peníze by se našly na pomoc těm, kteří ji skutečně potřebují. Zdravotní péče je jedna ze zásadních věcí, které musí fungovat pro všechny stejně.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM poslankyně PSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…