Votava (ČSSD): Chci znát důvody personálního rozkladu Celní správy ČR

20.07.2016 9:20

Je zcela zřejmé, že se Celní správa České republiky právě nachází ve vážné personální krizi. V krátkém časovém sledu odešli z vedení klíčoví lidé, včetně zkušeného generálního ředitele, jeho zástupců a celníci jsou tak prakticky bez svého vedení.

Votava (ČSSD): Chci znát důvody personálního rozkladu Celní správy ČR
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

Obavu mám i z možného odchodu dalších lidí. Tak důležitý útvar, mimo jiné vyšetřující daňové trestné činy, se nemůže nacházet v dlouhodobém personálním rozkladu. Vím, že současný ministr financí nemá občas šťastnou ruku v personální politice. Ani ne před měsícem jsem upozorňoval na - mírně řečeno - tristní stav obsazení náměstků na ministerstvu financí. Není možné sestavovat rozpočet a nemít náměstka pro rozpočet, není možné bojovat proti daňovým podvodům a přitom dopustit rozval celní správy.

Proto na nejbližší možné jednání Rozpočtového výboru Sněmovny budu zvát ministra financí, který je za stav Celní správy ČR odpovědný. Budu trvat na tom, aby pan ministr Babiš vysvětlil důvody, za nichž k této situaci došlo a jak bude personální otázka řešena, aby nebyla narušena akceschopnost tohoto pro stát významného sboru.

Ing. Václav Votava, předseda Rozpočtového výboru PSP ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…