Votava (ČSSD): EET není trhací kalendář

24.11.2016 13:26

Je opravdu nutné, aby ministr financí dělal pouhý týden před spuštěním první vlny z elektronické evidence tržeb trhací kalendář?

Votava (ČSSD): EET není trhací kalendář
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

EET, jako projekt vládní koalice, je natolik vážná věc, že by prostě neměl zpochybňovat jeho parametry těsně před tím, než zákon vstoupí v praktický život.

Připomínám, že se zákonem o elektronické evidenci tržeb (ostatně jako s dalšími klíčovými úkoly resortu) bylo jeho ministerstvo ve skluzu. Návrh byl oproti legislativnímu plánu připraven pozdě, vázla také příprava prováděcích předpisů. Bez problémů nebyla ani technická stránka. Ale stále jsme byli ujišťováni, že žádný problém se spuštěním již není. Co si tedy pak máme myslet o tom, když na poslední chvíli přichází Andrej Babiš s dalšími výjimkami a zpochybňuje tak nyní vlastně smysl a účel svého zákona?

Již dříve jsem vyjadřoval znepokojení o připravenosti EET - a to se bohužel nyní také projevuje. Buď to tedy ministr financí myslí s evidencí tržeb vážně a stojí si za ní, tak jak byla schválena, nebo nás zase všechny jenom tahá za nos.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…