Votava (ČSSD): Potřebujeme mít jistotu, že zavedení EET bude pro obchodníky bez problémů

25.11.2016 5:27

S návrhem na zavedení dalších výjimek z elektronické evidence tržeb zpochybňuje ministr financí Andrej Babiš sám své dřívější předpoklady příjmů pro státní rozpočet.

Votava (ČSSD): Potřebujeme mít jistotu, že zavedení EET bude pro obchodníky bez problémů
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

Kromě narovnání podnikatelského prostředí se zavedením EET počítá ministerstvo financí právě s dodatečnými příjmy pro veřejné rozpočty. V plném náběhu se má jednat až o 18 miliard korun ročně, z toho pro státní rozpočet 12,5 mld. Kč a pro obce a kraje 5,5 mld. Kč. Dokonce reklama v televizi ukazuje, co lze za tyto dodatečně vybrané peníze vše pořídit. Platí tedy ten předpoklad ministerstva financí nebo už neplatí?

Další a další výjimky, se kterými se přichází, bohužel vedou jen ke zpochybňování věrohodnosti celé elektronické evidence tržeb. Chaos, který ministerstvo financí týden před spuštěním první vlny EET vytváří, tak poškozuje celou koalici, o erudici ministra financí nemluvě. Poškozuje ale i ty, kterých se EET má týkat.

ČSSD je po včerejší koaliční radě a po jednání ministra Babiše vážně znepokojena. Budeme od něho chtít slyšet jasné stanovisko, jak na tom jeho úřad se spuštěním elektronické evidence doopravdy je.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…