Votava (ČSSD): V souvislosti s rušením finančních úřadů požádám ministra o vysvětlení

31.07.2015 16:42

Rozhodnutí ministerstva financí zrušit od 1. 1. 2016 dvacet tři pracovišť finančních úřadů v obcích s rozšířenou působností považuji za velmi citlivou záležitost, která může negativně ovlivnit dostupnost veřejné správy pro občany v daných regionech.

Votava (ČSSD): V souvislosti s rušením finančních úřadů požádám ministra o vysvětlení
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

Zvláště, když se stále hovoří o tom, že by se státní správa měla přibližovat k občanovi a ne naopak. Chápu nespokojenost starostů dotčených obcí, kdy ministerstvo financí s nimi tento kro nikterak nekonzultovalo.

„Požádal jsem proto ministra financí Andreje Babiše o poskytnutí bližších informací a zároveň mu sdělil, že hodlám problematiku rušení pracovišť zařadit na program  jednání rozpočtového výboru Sněmovny a to za jeho účasti. Dále jsem o stanovisko požádal Svaz měst a obcí České republiky a na jednání rozpočtového výboru budou pozváni i jeho zástupci. Bude jistě podnětné pro všechny zainteresované strany, když si ministr financí bude moci přímo vyslechnout také argumenty starostů,“ říká šéf rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Václav Votava. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

14:07 Gregorová (Piráti): Obchod se zbraněmi bude pod lepší kontrolou

Europoslanci dnes schválili vylepšená opatření pro dovoz, vývoz a tranzit střelných zbraní, jejich k…