Votava (ČSSD): Zachování pracovišť finančních úřadů je krok správným směrem

28.08.2015 16:21

Vítám rozhodnutí koaliční rady nerušit dvacet tři územních pracovišť finančních úřadů. Je dobře, že i ministerstvo financí vyslyší kritické hlasy starostů, poslanců i premiéra a přehodnotí tento svůj záměr.

Votava (ČSSD): Zachování pracovišť finančních úřadů je krok správným směrem
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

Domnívám se, že v dalším kroku bude potřebné vzít do úvahy celkovou obslužnou velikost jednotlivých pracovišť, zejména co se týká stanovení provozní doby či počtu pracovníků.

ČSSD několikrát zdůraznila, že rušení pracovišť by vedlo leda tak ke zhoršení dostupnosti státní správy na venkově a jeho celkový přínos by byl velmi diskutabilní. Za pochybení jsem považoval už to, že se tak mělo dít bez předchozího projednání s dotčenými obcemi, což bylo v rozporu se záměry této koaliční vlády, že by se státní správa neměla vzdalovat od občanů.

I proto jsem již dříve na pořad jednání rozpočtového výboru 2. září zařadil projednání záměru rušení územních pracovišť finančních úřadů a pozval ministra financí Andreje Babiše, aby nám podrobněji ozřejmil důvody, které ho k tomuto kroku vedly. Jsem proto rád, že v tomto ohledu bude mít jednání rozpočtového výboru optimističtější agendu a předpokládám, že s rozhodnutím koaliční rady seznámí ministr financí nejen členy rozpočtového výboru, ale i starosty dotčených obcí, kteří byli k jednání rovněž přizváni.

Ing. Václav Votava, předseda rozpočtového výboru Sněmovny Parlamentu ČR  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.