Votava (LEV 21): Jestřábi jásají, Východ opět hoří

28.05.2014 19:09

Pouhý den po prezidentských volbách na Ukrajině pokračuje křížové tažení proti zastáncům ukrajinské federalizace s ještě větší silou.

Votava (LEV 21): Jestřábi jásají, Východ opět hoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest za Ukrajinu

Vláda nasadila své elitní vojenské oddíly proti domobrancům v Doněcku. Obrněná technika, děla, vrtulníky, letadla útočí na města, na civilní cíle, za nimi zůstávají desítky mrtvých federalistů, hořící domy a s nářkem prchající civilisté s dětmi v náručí. Evropa mlčí….Nad Doněckem a nad vesnicemi v okolí, stoupá dým z hořících domů. Lidé umírají, přicházejí o své majetky. Evropa opět mlčí.

Naplňují se prorocká slova prezidenta Ruské federace Vladimíra Putina : „ na Ukrajině již propukla občanská válka “. Naopak falešně zní slova nového ukrajinského prezidenta Petro Porošenka o jeho snaze, která povede ke zklidnění situace na Ukrajině. Jen slova, slova, ……

Petro Porošenko, který deklaroval, že chce být prezidentem sjednotitelem, dnes pokračuje v další eskalaci napětí ve východní části Ukrajiny. Nedávné tragické události v Oděsse, kde byly 2. května cíleně upáleny desítky stoupenců federalizace, mají dnes své pokračování v Doněcku. Dle medií tam došlo k usmrcení několika desítek zraněných stoupenců federalizace, při jejich převozu do nemocnice.

Nabízí se řada otázek, co je cílem těchto provokací proti Ruské federaci ? Jak dlouho bude Evropská unie jen netečně přihlížet, či hledat omluvu pro vojenské tažení proti stoupencům federalizace ? Jde to nový Drang nach Osten ? Tedy hledání nového ekonomického prostoru ? Jak dlouho bude Česká republika tolerovat toto dobrodružství jestřábů z Kyjeva ? Kolik stovek civilních obětí musí přijít, než se probudí Evropa?

Volby do EP v ČR byly jasným vzkazem našich voličů do Bruselu. „Nevěříme vám, ani nebudeme posvěcovat vaší legalitu. Jste nám dokonce ukradeni.“ Tak přibližně zazněl vzkaz od 82% občanů České republiky, kteří nepřišli k volbám. Nepřišli zcela záměrně. Se Slovenskem je to nejmenší volební účast z celé EU. K tomuto postoji občanů přispěla i podpora a jednostranný postoj EU k nelegitimní vládě v Kyjevě.

ČR a Slovensko mají historicky nejblíže k Ukrajině. Máme zde své společné počátky slovanství. Nedovolme proto vzájemné vraždění slovanských národů. Naší povinností je vyzvat (nelegitimní) vládu Ukrajinu k zastavení křížového tažení proti vlastním občanům, stoupencům federalizace Ukrajiny.

Mediální tažení proti Ruské federaci (RF) není ku prospěchu Evropy, tedy ani ČR. Česká republika má v RF své tradiční ekonomické i kulturní zájmy. Útoky proti RF jsou útokem proti slovanské zemi, s kterou máme i historické kořeny.

Před 71lety českoslovenští vojáci pomáhali s Rudou armádou osvobozovat Ukrajinu, společně bojovali o Charkov, Kyjev, ….Umírali i za lid Ukrajiny. Dnes jsou tam jejich zapomenuté hroby. Braňme proto jejich odkaz. Přesto dnes opět teče slovanská krev na Ukrajině.

Nebojme se říci svůj názor, mít odvahu vystoupit z politického kouta a zvolat: „Ukrajino, tak už bylo dost vraždění v cizím zájmu .“

Přemysl Votava

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.